Farmare

De la Wiki Grepolis RO
Versiunea din 8 aprilie 2014 08:52, autor: Stil (discuție | contribuții) (Pagină nouă: <br /> {{MeniuFarmare}} =Ce inseamna "Farmare"?= Farmare este termenul general dat capturarii de resurse, fie ca acestea sunt luate de la satele de tarani sau de la un alt jucat...)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Jump to navigation


Far solicitare.png
Far jefuire.png


Far unitati.png
Far extindere.png
Far negot.png


Ce inseamna "Farmare"?

Farmare este termenul general dat capturarii de resurse, fie ca acestea sunt luate de la satele de tarani sau de la un alt jucator. Cu toate acestea, pentru a nu se crea confuzii, acest termen va fi acordat aici actiunii de capturare de resurse de la satele de tarani.

Farmare.png

Acestea reprezintă un element cheie al jocului, fara de care nu veti putea evolua cu succes. Daca nu reusiti sa stapaniti aceste sate puteţi considera jocul ca si pierdut. Fiecare insula (cu exceptia insulelor coloniale) gazduieste 8 sate de tarani. Se poate determina pentru orice insula dacă aceasta are in componenta sate, dat fiind faptul ca ele sunt vizibile pe harta. Media aritmetica a distantelor de la orasul unui jucator oarecare la satele de pe aceeasi insulă cu el este de 27,30 de minute. Un jucator poate interactiona cu satele de tarani de pe insule in 5 moduri :

Solicitare Demand.png Jefuire Loot.png Cerere de trupe Demand Troops.png Schimb de resurse Trade Resources.png Extindere Expand Village.png

Caracteristicile satelor de tarani

Satele de ţărani prezintă trei caracteristici fundamentale: Dispoziția, Nivelul de extindere şi Raportul de schimb al resurselor pentru negot.

Pentru a putea beneficia de ajutorul satelor, ele trebuie mai intai cucerite prin eliminarea rezistentei din ele, dupa cum urmeaza:

  • Pentru satul nr. 1 este nevoie de o unitate atacatoare pentru ca nu exista rezistenta.
  • Satul nr. 2 are 1 prastias in aparare si pentru a-l cuceri este nevoie sa aveti cel putin 6 populatie ocupata.
  • Satul nr. 3 are 3 arcasi in aparare si pentru a-l cuceri este nevoie sa aveti cel putin 10 populatie ocupata.
  • Satul nr. 4 are 60 prastiasi in aparare si pentru a-l cuceri este nevoie sa aveti cel putin 40 populatie ocupata.
  • Satul nr. 5 are 60 sabieri in aparare si pentru a-l cuceri este nevoie sa aveti cel putin 100 populatie ocupata.
  • Satul nr. 6 are 100 arcasi in aparare si pentru a-l cuceri este nevoie sa aveti cel putin 300 populatie ocupata.
  • Satul nr. 7 are 300 prastiasi, 80 hopliti si 80 calareti in aparare si pentru a-l cuceri este nevoie sa aveti cel putin 600 populatie ocupata.
  • Satul nr. 8 are 150 sabieri, 150 arcasi, 75 hopliti in aparare si zid 20 iar pentru a-l cuceri este nevoie sa aveti cel putin 1000 populatie ocupata.

Va rugam sa luati in considerare faptul ca satele de tarani sunt unice pentru fiecare jucator, deci nu exista pericolul sa cuceriti satele altui jucator.

Dispoziţia

Dispoziţia reprezintă modul în care satul percepe fiecare jucător în parte, fiind o caracteristică individualizată. Astfel, este posibil ca un sat să se găsească în relaţii mai bune cu un jucător decât cu un altul, la un moment dat.

Dispoziţia afectează probabilitatea ca satul să se apere împotriva unui atac. Apărarea se va îndrepta strict împotriva atacului declanşator şi nu genează niciodată atacuri-răspuns asupra orașelor jucătorilor.

Există 4 stadii orientative privind dispoziţia unui sat de ţărani, prezentate în tabelul de mai jos, alături de probabilitatea de apărare orientativă. Este de reținut că aceasta creste invers proporțional cu dispoziția.

Interval dispoziţie     Descriere     Imagine
[80%-100%] Satul nu se va apăra SatHappy.png
[79%-50%] Este probabil ca satul să nu se apere, dar negotul nu este posibil SatUnpleasant.png
[49%-25%] Este probabil ca satul să se apere, negotul este imposibil SatAngry.png
[24%-0%] Satul se va apăra, rasculandu-se impotriva voastra SatHate.png


Cercetarea Diplomaţie scade riscul de rezistență al satului cu 20%. Asta înseamnă că primul interval va crește cu 20%, restul fiind deplasate proporţional spre 0.

Dispoziţia unui sat creşte în timp (rata de creştere necunoscută).