Batalia pentru Troia

De la Wiki Grepolis RO
Versiunea din 10 februarie 2015 14:20, autor: Stil (discuție | contribuții) (→‎Mercenarii)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Jump to navigation
Battle of troy logo.png


Evenimentul "Batalia pentru Troia" este o adaptare a evenimentului precedent "Cucerirea Traciei". Troia este guvernata de un rege fals si trebuie eliberata. Ahile te roaga sa i te alaturi in cucerirea orasului. Aceasta este o buna oportunitate pentru tine sa conduci o armata de mercenari intr-un razboi si sa castigi recompense exclusive pentru a-ti face imperiul din Grepolis mai puternic.


Harta campaniei

Rt1.png

Atacul impotriva Troiei este afisat ca o harta unde se pot vedea toate campurile de lupta. Fiecare camp de lupta este marcat cu un symbol in functie de statusul sau:

Simbol Inteles
Symbol attack.png Campul de lupta poate fi atacat de mercenarii tai.
Symbol cooldown.png Campul de lupta a fost atacat recent si trebuie sa mai treaca un timp pana cand inamicii vor reveni.
Symbol locked.png Inca nu ati progresat destul pentru a putea ataca acest camp de lupta. Trebuie sa castigi campul de lupta precedent cel putin o data.
Symbol lootable.png Inca exista o recompensa de colectat de pe acest camp de lupta. Nu vei putea ataca acest camp pana cand nu iei revendici prada.

Din cand in cand vei avea posibilitatea de a alege intre doua cai. Este de datoria ta sa alegi ce recompense ti se potrivesc! Cu toate acestea poti sa cureti un camp de lupta!

Lupta impotriva inamicilor Troieni

Daca selectezi un camp care poate fi atacat ti se va deschide fereastra de atac. Inamicii prezenti si puterea lor sunt prezentate in josul paginii, iar tu vei putea selecta proprii mercenary din partea de sus a paginii.

Rt2.png

Tine minte ca fiecare camp de lupta are un numar maxim de unitati pe care le puteti folosi. Daca ai sub comanda mai multi mercenari decat permite campul de lupta, va trebui sa iei o decizie tactica prin care sa vezi ce tip si cate unitati vei trimite in lupta. Fiecare unitate are punctele ei forte si slabiciunile impotriva altor unitati.

Un exemplu:

Tiraliorii produc +50% daune impotriva Cailor de lupta. Daca sunt 50 Cai de lupta, iar tu ai la dispozitie 70 de Tiraliori, este o idee buna sa selectezi doar 50 Tiraliori. Bonusul de daune nu este contorizat asupra Tiraliorilor in plus. Sa presupunem ca puteti folosi maxim 80 ce mercenary pe campul de lupta, puteti folosi celelalte 30 locuri libere ramase (50 sunt deja ocupate de cei 50 Tiraliori selectati) in functie de gusturile personale. Cu toate acestea nu este intelept sa trimiti in lupta Razboinici feroce, deoarece Caii de lupta ofera bonus de daune impotriva lor!

Dupa cum poti vedea se cere un pic de gandire strategica inainte.

Troy2014 Units Ferocious Warriors.png
Troy2014 Units Gastraphetes Archers.png
Troy2014 Units Myrmidons.png
Troy2014 Units Skirmishers.png
Troy2014 Units War Horses.png

Daca iesi victorios vei primi recompense specifica acelui camp de lupta. Alternativ puteti lasa recompense acolo pana la sfarsitul evenimentului pentru a o revendica in orice moment de timp dupa. Daca iti vei colecta recompensa, inamicii vor repopula campul de lupta dupa 4 ore, dar de fiecare data putere lor este mai mare decat inainte. Prin aceasta cale puteti obtine aceeasi recompensa de mai multe ori, dar in acelasi timp provocarea tot creste.

O alta caracteristica demna de mentionat este, chiar daca esti infrant de inamici cand ataci, pagubele create inamicilor raman permanent. Asta inseamna ca vei putea sa trimiti grupuri mici de mercenari pana cand iesi victorios.

Ahile

Cand ataci un camp de lupta inamic, Ahile te poate ajuta in acel atac, acesta radicand moralul mercenarilor tai si puterea lor de atac cu 20%. Dupa acest act eroic el are nevoie de 12h pentru odihna. Dar il poti motiva sa intre direct in lupta cu niste Aur.

Rt3.png
Rt5.png

Mercenarii

Desi incepi campania de cucerire cu cativa mercenari, nu trebuie sa te opresti la o forta asa de mica.Urmatoarele activitati din joc te vor ajuta sa gasesti grupuri noi de mercenari:

  • Atacul si apararea orasului
  • Recrutarea de unitati
  • Cercetarile
  • Constructia de cladiri
  • Aruncarea vrajilor
Rt4.png

Daca gasesti un grup de mercenari, 8-12 luptatori aleatori se vor alatura trupelor tale (Tiraliori, Luptatori feroce, Arcasi Gastrapeti, Cai de lupta, Acoliti). Tine minte ca poti gasi maxim 10 grupuri de mercenari pe zi. Desigur, puteti cumpara cate 10 mercenari cu Aur care vor ramane pana la finalul evenimentului. Costul in aur pentru fiecare mercenar va creste cu fiecare cumparare. Pretul se va reseta la miezul noptii.

Daca mercenarii va sunt raniti serios, nu este niciun motiv sa renuntati la acesti bravi luptatori. De ce? Pentru ca la fiecare 7 ore un vindecator vine pe campul de lupta si vindeca ranile tuturor mercenarilor tai. Daca vrei sa ai armata disponibila cat mai repede posibil poti chema vindecator in schimbul Aurului.

Rt6.png


Vei primi o recompensa speciala pentru terminarea ultimului nivel (nivelul 34) pentru prima data:


Culturepoint.jpg

Pe lumile fara eroi, toti jucatorii vor primi un nivel de cultura gratuit.

Hector.jpg

Pe lumile cu eroi, aditional nivelului de cultura, eroul exclusive “Hector” va fi disponibil.