Tutorial 3: Diferență între versiuni
Fără descriere a modificării |
Fără descriere a modificării |
||
Linia 234: | Linia 234: | ||
[[Fişier:Simulator.jpg]] | [[Fişier:Simulator.jpg]] | ||
--[[Utilizator:Kinderul|Kinderul]] 28 | --[[Utilizator:Kinderul|Kinderul]] 28 ianuarie 2010 22:59 (UTC) |
Versiunea de la data 28 aprilie 2010 14:01
Atenție! | |
Această pagină nu este terminată în momentul de față și poate suferi modificări ulterioare! Anumite informații prezentate pot fi incorecte sau incomplete! |
Atenție! | |
Această pagină are nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a fi completată și/sau corectată. Pentru a putea modifica pagina trebuie sa fiți utilizator înregistrat pe acest wiki! |
Construirea orasului
Fiecare clădire serveşte unui scop precis. Pentru o listă cu toate clădire di joc şi alte informaţii despre acestea vă rugăm să consultaţi Clădiri.
Pentru a construi o clădire trebuie să intrati în modul de prezentare a oraşului şi apoi să faceţi click pe Senat. Dacă veţi avea suficiente resurse pentru a construi o clădire, clădirea respectivă va avea o culoare aprinsă. Pur şi simplu apăsaţi pe butonul de expansiune în cadrul clădirii pe care doriţi să o construiţi / extinde şi construcţia / extinderea va începe imediat. Resursele vor fi automat reduse din depozitul dumneavoastră.
- Sfat: Niciodată să nu anulaţi o construcţie. Veţi primi înapoi doar 1 / 2 din resursele plătite pentru construcţia clădirii respective.
Ce să construiţi mai întâi
1 Senatul şi ferma la nivelul 4 pentru a putea construi Cazarma de unde puteţi recruta trupe.
2 Clădirile care vă aduc resurse: Fabrica de cherestea,Cariera de piatră şi Mina de argint; Ferma şi Depozitul pentru a putea ţine pasul cu creşterea polisului.
3 Academia deoarece o să aveţi nevoie de cercetarea anumitor trupe sau altor îmbunătăţiri.
4 Templul pentru a vă putea alege un zeu pe care să-l veneraţi.
5 Piaţa pentru a putea face schimb de resurse.
6 Portul pentru a putea construi nave cu care să atacaţi jucatori de pe alte insule.
- Sfat: Niciodată să nu vă opriţi din prădarea satelor de ţărani pentru că la început veţi avea nevoie de multe resurse. Folosiţi cei 6 luptători cu spada, pe care îi primiţi iniţial, în acest scop. Construiţi-vă cazarma cât mai repede şi recrutaţi încă câţiva luptători cu spada, apoi faceţi academia pentru a cerceta aruncători cu praştia şi arcaşi deoarece pot căra o cantitate mai mare de resurse şi se mişcă mai repede.
Clădiri unice.
Există 2 seturi a câte 4 clădiri unice care pot fi construite din Senat. Puteţi construi doar una din fiecare set. Puteţi să construiţi clădiri unice diferite în fiecare oraş pe care îl deţineţi.
- Primul set:
1 Teatru - Măreşte nivelul de cultură al polisului.
2 Băi termale - Măreşte populaţia polisului cu 10%
3 Bibliotecă - Primiţi 12 puncte de cercetare suplimentare
4 Farul - Sporeşte viteza flotei cu 15%
- Setul doi:
1 Turn - Sporeşte puterea defensivă a trupelor cu 10%
2 Statuie divină - Sporeşte favorurile divine primite în templu
3 Oracol - Vă permite să ştiţi cine v-a spionat
4 Magazin - Măreşte raportul maxim de schimb cu satele de ţărani.
Cercetarea
Cercetarea se face în Academie. Puteţi cerceta diferite unităţi şi tehnologii care să mărească populaţia, să micşoraţi timpul de producţie pentru recrutarea de unităţi, etc. Fiecare tehnologie pe care doriţi să o cercetaţi cere un anumit număr de "puncte de cercetare". Pentru fiecare nivel al Academiei veţi primi 4 puncte de cercetare.
Pentru a cerceta toate tehnologiile veţi avea nevoie de 194 de puncte. Cu academia la nivelul maxim veţi avea 120 de puncte iar dacă veţi construi şi biblioteca veţi mai primi încă 12 puncte de cercetare asta însemnând 132 puncte de cercetare. Deci aveţi grijă ce tehnologii veţi alege să cercetaţi.
Puteţi să consultaţi cercetare pentru mai multe detalii.
Resetarea unei cercetări
În cazul în care aţi cercetat o tehnologie din greşeală şi nu mai aveţi nevoie de ea, puteţi să o resetaţi pentru a vă primi punctele de cercetare înapoi. Pentru a reseta o tehnologie va trebui să intraţi în Academie după care apăsaţi pe resetare. După ce aţi apăsat pe resetare în partea dreaptă jos va apărea o mică săgeată. Daţi click pe ea pentru a reseta o tehnologie.
- Resetarea unei cercetări vă va costa 1 punct de cultură.
Unităţile militare
Cele mai bune unităţi ofensive
Hopliţii sunt foarte buni în atac, însă datorită armurii puternice şi grele se mişcă greoi.
Aruncătorii cu praştia sunt ieftini şi puteţi să îi recrutaţi foarte devreme. Sunt foarte buni pentru jucătorii inactivi de pe insula ta. Ieftini şi rapizi aceştia pot fi înlocuiţi foarte repede.
Călăreţii sunt mai rapizi şi pot căra o cantitate mai mare de resurse decât aruncătorii cu praştia. Sunt foarte vulnerabili la arme ascuţite, dar este o unitate pe care trebuie să o aveţi.
Carul de luptă este unitatea de elită. Deşi preţul acestora este puţin cam costisitor săbiile lor trec prin duşmani ca prin unt.
Catapultele sunt bune atunci cand polisul inamic are ziduri groase şi înalte. Catapultele vă pot ajuta la spargerea zidurilor precum şi uciderea trupelor inamice ce se află în raza lor de acţiune.
Cele mai bune unităţi defensive
Luptătorii cu spada vă vor fi oferiţi 6 astfel de unităţi după terminarea tutorialul de început. Vor fi primele voastre trupe şi vor continua să fie o buna armată defensivă. Ieftini şi uşor de înlocuit aceştia sunt buni pentru o producţie în masă.
Arcaşii îi veţi primi mai târziu când veţi avea 8 puncte de cercetare în academie asta însemnând academia la cel puţin nivelul 2. Aceştia sunt relativ ieftini şi uşor de înlocuit, deasemenea buni pentru o producţe în masă.
Carele de luptă din nou unitatea vostră de elită, buni şi în atac dar şi în apărare. Un oraş cu o bună armată de care de luptă va fi greu doborât.
Atacarea altor jucători
Puteţi ataca alţi jucători în Grepolis. Există câteva motive pentru a face asta.
- Pentru a le fura resursele
- Să le distrugeţi armata, pentru a nu fi o ameninţare mai târziu
- Pentru a le cuceri polisurile
- Dacă în colţul din stânga sus, lângă numele polisului va apărea un pătrat cu un numar pe el însemna ca sunteţi atacat, iar cifrele corespund numărului de atacuri.
Atacuri terestre
Pentru un atac terestru trebuie să vă aflaţi pe aceiaşi insulă cu ţinta. Daţi pe harta insulei alegeti-vă o ţintă şi atacaţi. După ce veţi da comanda de atac timpul de sosire şi durata, vor fi afişate pe bara de acţiune. Un atac trimis poate fi întrerupt doar în primele 10 minute.
- Trupele vor merge cu viteza celei mai lente unităţi trimise în atac.
Atacuri maritime
Puteţi ataca jucători de pe alte insule construindu-vă portul şi folosind navele de atac. Puteţi să transportaţi trupele terestre pe alte insule cu ajutorul navelor de transport. Dacă nu veţi trimite îndeajuns de multe nave de atac pentru a apăra navele de transport, iar aceste nave de transport vor fi distruse de navele inamice, unităţile terestre aflate la bordul lor vor fi ucise.
Nave şi corabii
Biremă se folosesc pentru defensivă
Navă incendiatoare se folosesc pentru defensivă
Navă uşoară se folosesc pentru ofensivă
Triremă se folosesc pentru ofensivă şi defensivă în acelaşi timp
Spionajul şi peştera
Puteţi să spionaţi pe cineva şi să vă apăraţi împotriva altor spionaje după ce veţi avea o peşteră. Pentru a putea spiona un polis aveţi nevoie de cel putin 1000 de monede de argint care trebuie depuse în peşteră. Pentru fiecare nivel al peşterii veţi putea stoca câte 1000 de monede de argint în plus. Când peştera va ajunge la nivel maxim, limita de monede de argint va fi scoasă. Dacă spionaţi un sat folosind un anumit număr de monede de argint, monedele folosite pentru spionaj vor dispărea din peşteră. Dacă apărătorul are mai multe monede de argint depuse în peşteră decât numărul dumneavoastră de monede de argint folosit pentru respectivul spionaj, nu veţi primi informaţii despre trupele apărătorului, însă acesta va pierde 1000 de monede de argint pentru contra-spionajul reuşit. Dacă spionajul va reuşi, veţi primi un raport şi apărătorul nu va şti că a fost spionat, decât în cazul în care deţine un Oracol în polisul respectiv. În acest caz acesta va primi un raport în care se va specifica de către cine a fost spionat.
Agora şi simulatorul
Dacă aţi spionat inamicul sau bănuiţi ce trupe are acesta, puteţi să folosiţi simulatorul din Agora pentru a testa dacă trupele pe care le trimiteţi vor face faţă trupelor apărătorului.
--Kinderul 28 ianuarie 2010 22:59 (UTC)