Clădiri

De la Wiki Grepolis RO
Jump to navigation


Cladiri normale
Senat
Senat
În Senat puteţi comanda construirea de noi clădiri sau extinderea clădirilor existente. Cu cât este mai avansat nivelul Senatului, cu atât executia cladirii se face mai rapid.
Agora
Agora
La Agora puteţi să aveţi o privire de ansamblu asupra trupelor din interiorul şi din exteriorul oraşului. De asemenea, tot aici puteţi admira realizările culturale ale oraşului şi vă puteţi planifica viitoarele campanii cu ajutorul simulatorului de bătălii
Ferma
Fermă
Ferma produce hrană pentru muncitori şi trupe. Pentru ca oraşul să crească, trebuie să vă extindeţi ferma. Cu cât nivelul de extindere al fermei este mai avansat, cu atât aceasta poate hrăni mai mulţi locuitori şi mai multe trupe
Depozit
Depozit
Resursele oraşului sunt stocate în depozit. Cu cât nivelul de extindere al depozitului este mai avansat, cu atât acesta poate înmagazina şi ascunde de inamici mai multe resurse.
Fabrică de cherestea
Fabrică de cherestea
În pădurea deasă din apropierea polisului, tăietorii dvs de lemne taie copacii necesari atât pentru dezvoltarea oraşului, cât şi pentru trupele dvs. Cu cât nivelul de extindere al fabricii de cherestea este mai avansat, cu atât lucrătorii produc mai mult lemn.
Carieră de piatră
Carieră de piatră
În carieră, muncitorii extrag piatră, care este importantă pentru dezvoltarea oraşului. Cu cât nivelul de extindere este mai avansat, cu atât se exploatează mai multă piatră.
Mină de argint
Mină de argint
În mina de argint, muncitorii exploatează minereul preţios pentru ca din metal să fie bătute monede de argint. Cu cât nivelul de extindere al minei este mai avansat, cu atât pot fi bătute mai multe monede.
Cazarmă
Cazarmă
În cazarmă puteţi recruta trupe terestre şi unităţi mitice. Cu cât este mai avansat nivelul de extindere al cazarmei, cu atât pot fi instruite mai rapid trupele.
Port
Port
Portul este locul unde vă extindeţi flota. Aici puteţi construi unităţi de transport şi de luptă. Viteza cu care muncitorii de pe şantierul naval finalizează navele depinde de nivelul de extindere al portului.
Academie
Academie
În academie pot fi făcute cercetări. Grepolis vă pune la dispoziţie diverse tehnologii care vă întăresc trupele, vă îmbunătăţesc tehnica de construcţie sau vă oferă noi tehnici de luptă. Cu cât este mai avansat nivelul de extindere al academiei, cu atât puteţi descoperi mai multe tehnologii.
Piaţă
Piaţă
Piaţa vă dă posibilitatea de a trimite resurse catre alte orase ale voastra sau altor jucători. De asemenea, puteţi face negoţ cu atat cu satele de pe insulă cat si cu alti jucatori.
Peşteră
Peşteră
În peşteri pot fi tocmiţi spioni care să cerceteze oraşele duşmanilor. De asemenea, puteţi depozita monede de argint în peşteră. Cu cât nivelul este mai ridicat, cu atât veţi putea depozita mai mult argint. În cazul în care peştera este extinsă la nivel maxim, limita este anulată complet.
verweis=Templu
Templu
În templu puteţi venera un zeu la alegere. Fiecare zeu din Grepolis ofera diverse puteri divine şi posibilitatea de a recruta unităţi mitice. Pentru acestea, aveţi nevoie de favoruri divine, care vă sunt acordate de zeul venerat în templu. Cu cât este mai avansat nivelul de extindere al templului, cu atât zeii vă vor acorda mai multe favoruri divine.
Zid
Zidul oraşului
Zidul oraşului apără polisul împotriva trupelor duşmane. Acesta întăreşte defensiva la sol şi sporeşte nivelul de apărare a trupelor.
Cladiri speciale stânga
Teatru
Teatru
Prin construirea unui teatru, puteţi prezenta populaţiei piese de teatru, ridicând astfel nivelul cultural al polisului.
Băi termale
Băi termale
În Grecia antică, se acorda o importanţă foarte mare igienei. Prin construirea băilor termale, puteţi îmbunătăţi starea de sănătate a populaţiei şi spori numărul acesteia cu 10%.
Bibliotecă
Bibliotecă
Ştiinţa înseamnă putere. Prin construirea unei biblioteci, primiţi 12 puncte de cercetare suplimentare, pe care le puteţi investi în descoperirea de noi tehnologii în cadrul academiei.
Far
Farul
Farul din Alexandria era considerat una dintre cele şapte minuni ale lumii antice. Prin construirea unei versiuni mai mici în port, sporiţi viteza flotei cu 15%, deoarece farul îmbunătăţeşte orientarea pe mare.
Cladiri speciale dreapta
Turn
Turn
Un turn de pază puternic sporeşte puterea defensivă a trupelor cu 10% şi transformă polisul într-o fortăreaţă aproape invincibilă.
Statuie divină
Statuie divină
Zeii greci sunt greu de mulţumit şi cer semne nenumărate de venerare. Cu ajutorul acestei statui divine, puteţi dovedi zeilor importanţa pe care le-o acordaţi, sporind astfel favorurile divine acordate în templu.
Oracol
Oracol
Spionii duşmani sunt daţi în vileag cu ajutorul oracolului. Astfel, veţi afla cine a trimis spioni şi vă puteţi pregăti mai bine pentru atacurile viitoare.
verweis=Atelier
Magazin
Măreşte raportul maxim de schimb cu satele de ţărani si cantitatea maxima de resurse comercializata la Piata