Revoltă

De la Wiki Grepolis RO
Jump to navigation
FAQ: Cum pot obţine un nou polis ?

În Grepolis există mai multe metode de a obţine un nou polis:
Colonizarea este o metodă ce permite să controlaţi spaţiile de colonizare.

Modul clasic de cucerire permite cucerirea unoui oraş inamic pe lumile vechi.

Cucerirea prin revoltă este o alternativă mai complexă la sistemul clasic de
cucerire ce permite să cuceriţi un oraş inamic pe lumile noi.

Faq Button.png


Sistemul de cucerire cu revoltă


Sistemul cu revoltă este o alternativă mai complexă la sistemul clasic de cucerire, presupunând o mulţime de elemente tactice, diferența majoră dintre sistemul de revoltă şi cel clasic apărând doar atunci când se încearcă cucerirea unui oraș deja existent.

Cerințe preliminare

Înainte de a putea cuceri orice, trebuie îndeplinite următoarele:

Dacă cel putin unul dintre elementele de mai sus lipsesc, nu se va putea cuceri, cu succes, un polis.

Alegerea unui oraş

Alegerea oraşului care urmează să îl cuceriţi este foarte importantă, deoarece nici un oraş nu poate fi abandonat volitiv, deci singurul mod de a renunța la el ulterior este preluarea sa de către un alt jucător.

Pregătiri pentru cucerire

Înainte de cucerirea propriu-zisă a unui oraș, trebuie urmat un număr de pași.

Nivelul de cultură

Pentru a coloniza sau cucerii un polis aveţi nevoie de un nivel cultural care să vă permită acest lucru. Incepând cu a doua cucerire/colonizare aveţi nevoie de atingerea unui barem al punctelor de cultură . Puteţi verifica punctele de cultură la Agora -> Cultură. Punctele de cultură sunt aceleaţi pentru toate polisurile. La Agora puteţi afla câte oraşe mai puteţi coloniza sau cucerii.


Numărul de oraşe Puncte de cultură necesare
1 0
2 0
3 3
4 9
5 18
6 30
... ...
n (n-2)*(n-1)*3/2Construcția navei de colonizare

Construiţi o navă de colonizare prin care veţi cuceri orașul . Astfel, este de preferat ca nava de colonizare să fie deja construită înainte de a merge mai departe cu etapa ce urmează. Niciodata nava de colonizare nu trebuie trimisa singura (fara nave de atac sau aparare cat si unitati terestre).


Colonize ship 90x90.jpg


Costuri(fără cercetarea Matematică):

Wood.png 10,000 Stone.png 10,000 Iron.png 10,000 Pop.png 170


Informaţii:

Apărare Def.png 500

Viteză Speed.png 3

Eliminarea rezistenței

Pentru a putea cuceri un oraş, trebuie făcută cale liberă prin distrugerea trupelor apărătoare din el. În acest sens, trebuie făcute urmatoarele:

  1. spionarea oraşului pentru a verifica rezistența
  2. atacarea orașului cu o armată corespunzătoare pentru a distruge toate trupele din el

După ce aţi terminat această etapă mai trebuie doar să vă asiguraţi că orașul rămâne neapărat.

Revendicarea orașului

De multe ori alianțele vor avea un mod de a-și revendica orașele între membrii lor. Revendicarea unui oraș presupune să specifici alianței tale că doriţi să cucerești acel oraș. Altfel, s-ar putea ca nava dumneavoastră de colonizare să sfârșească prin a fi distrusă de un aliat, liderii aliantei să ia măsuri împotriva dumneavoastră etc.


Procesul de cucerire în cazul unui polis care aparţine unui jucător

Am ajuns la partea captivantă, în care defensiva "victimei" a fost distrusă, nava de colonizare este pregătită și aţi ajuns la cucerirea în sine. Ordinea evenimentelor ce vor urma este:

  1. Vă alegeţi polisul pe care doriţi să-l cuceriţi şi selectaţi trupele cu care veţi ataca (această parte a cucerii nu necesită nava de colonizare, deci nu o trimiteţi în atac). În josul ferestrei de atac va apărea opţiunea Revoltă (dacă cercetarea corespunzătoare a fost făcută). Selectaţi această opţiune şi trimiteţi atacul. Dacă câştigaţi luptă terestră va începe revolta care durează 12 ore. În această perioadă, proprieterul polisului poate da comenzi de construcţie şi de atac.
  2. După cele 12 ore va începe perioada de furie în care trebuie să ajungă nava de colonizare.
  3. În momentul în care nava de colonizare a ajuns (dacă există destule puncte de cultură) şi a câştigat atât bătălia terestră cât şi cea navală, polisul va fi cucerit.

Menţiuni

Sincronizarea atacurilor

Veţi dori să mențineţi atacurile cât de apropiate ca timp și de decisive cu putință.

Atacul cu revoltă

În momentul trimiterii atacului cu revolta propriu-zisă, este recomandat să trimiteţi 3-4 valuri de trupe (cât mai multe posibile pentru a copleși și distruge apărarea orașului). Toate aceste atacuri ar trebui să fie de tip Revoltă - este suficient ca doar unul dintre ele să străpungă defensiva orașului pentru a porni revolta.

Păstrarea orașului gol

Pentru că apărătorul are control total asupra orașului chiar și pe parcursul revoltei, se recomandă trimiterea de valuri de curățare periodice pentru a menține orasul liber de defensivă.

Deasemenea, veţi dori să vă asiguraţi că apărarea nu beneficiază de trupe adiționale ce apar în ultimul moment, așa că este bine să trimiteţii un val de curățare imediat înainte de a ajunge nava de colonizare.

Nava de colonizare

Veţi dori ca nava dumneavoastră de colonizare să ajungă cât mai repede după ce a început starea de Furie. Perioada de instalare și durata Furiei sunt de 12 ore pe orice lume, indiferent de viteza acelei lumi.

Pentru că Nava de Colonizare este foarte lentă, uneori s-ar putea să fiţi nevoit să o trimiteţi înaintea atacului de Revoltă propriu zis, așa că incercaţi să calculaţi din timp durata călătoriei. În caz contrar s-ar putea să nu reușiţi să cuceriţi orașul.

În ultimul rând, ține minte că la 10 minute dupa inceperea călătoriei, Nava de Colonizare nu mai poate fi întoarsă din drum și deci, cucerirea trebuie dusă până la capăt. În caz contrar, se va pierde o navă de colonizare valoroasă.

Procesul de cucerire în cazul unui polis fantomă

Procesul de cucerire pentru un oraş fantomă este mult mai simplu.

Deoarece orasele fantomă nu au un conducător al orașului, nu mai este nevoie ca cetățenii să se revolte. Deci nu va fi nevoie să folosiți revolta. Tot ceea ce este necesar este o navă de colonizare pe care să o trimiteți (împreună cu trupele însoțiitoare) pentru a cuceri orașul fantomă. Dacă nu există apărare în orașul fantomă sau dacă apărarea a fost înfrântă (atât naval cât și terestru) și nivelul de cultură este destul de mare, orașul va intra imediat în posesia dumneavoastră.

După cucerire

Odată cucerit orașul, există o sumedenie de lucruri de făcut.

Unitați

Unitățile ce au însoțit nava de colonizare vor rămâne să sprijine noul oraş dar vor continua să aparțină de cel vechi (cost populație). Unitățile aflate în Sprijin pot doar staționa ca și defensivă în acel oras. Sprijinul se poate retrage (total sau parțial) din Agora.

Cercetare

Toate cercetările efectuate de jucătorul precedent asupra orașului se păstreaza și după cucerire. Deși dintr-un anumit punct de vedere acest lucru poate reprezenta un avantaj, s-ar putea să existe tehnologii pe care noul jucător să le gasească inutile. Fiecare cercetare poate fi resetată, dar la costul de 1 punct de cultură per cercetare.

Zeul

Daca oraşul cucerit are construit un templu si venerează un anumit zeu, după cucerire nu va mai venera nici un zeu. Unităţile mitice care au insoțit nava de colonizare și nu sunt compatibile, vor fi trimise automat înapoi imediat după cucerire. Este indicat să se venereze zei diferiți în orașe diferite, pentru a asigura o producție maximă de favoruri divine.

Vecinii

Fă cunostință cu noii vecini de pe noua insulă a orașului cucerit. S-ar putea să vă fie de folos în viitorul apropiat.

Farse cu revolta

Există jucători care trimit atacuri de tip Revoltă asupra orașelor fără intenţia de a le cuceri, și doar cu scopul de a-și intimida adversarii. Dacă cineva pornește un atac de Revolta nu vă panicaţi - fiţi pregătit pentru atacul în sine și nava de colonizare, dar nu fiţi surprins dacă acestea nu mai apar deloc.