De la Wiki Grepolis RO
Salt la: navigare, căutare


Negoţ


Piaţa vă permite să faceţi comerţ cu cele 3 resurse pe care le deţineţi, lemn, piatră şi monede de argint. Ştiind că fiecare insulă are din abundenţă o resursă specială ce îmbogăţeşte producţia la un anumit tip de materie, comercializarea resurselor devine un mod important de a echilibra balanţa pentru creşterea polisului tău.

Negocierea cu satele de ţărani

piaţă atunci când este în curs de construire

În scopul de a echilibra producţia inegală a celor trei materii prime cât şi a producţiei speciale de pe insulă, este foarte importantă legătura comercială cu satele de ţărani.

Piaţa

Pentru a putea realiza schimbul de materii prime pe satul tău trebuie sa ai construită o Piaţă. Satele de ţărani cu care doriţi să faceţi negoţ trebuie să aibă dispoziţia de cel puţin 80%, de aceea se recomandă să se menţină o dispoziţie bună a acestor sate de ţărani.

Raţia

Odată ce aţi găsit un sat de ţărani, care este pregătit pentru a face schimb de resurse cu tine, dute la pagina principală a satului, pentru a vedea ce resurse pot fi tranzacţionate. Săgeata verde arată ceea ce veţi primi, iar săgeata galbenă arată ceea ce trebuie să trimiteţi.
Handel 1.png
În exemplul din stânga puteţi vedea că locuitorii sunt dispuşi să trimită piatră (Stone.png) şi să primească lemn (Wood.png).


Proporţia raţiei

Proporţia raţiei o veţi găsi deasemnea în pagina principală a satului sub negoţ(exemplu 1.09). Această proporţie a raţiei indică raportul în care satul respectiv este dipus să comercializeze un anumit tip de resurse. De exemplu proporţia raţiei de 1 .00 arată că un sat va face schimbul de resursele precizate într-un raport de 1:1.

În exemplul dat mai sus schimbul de resurse se realizează în raport de 1:1.09, astfel:

  • Pentru fiecareWood.png 100 Lemn, plătit, tu primeşti Stone.png 109 Piatră.

În cazul în care un raport de comerţ generează valori în zecimale, se rotunjeşte la cel mai apropiat număr întreg:

  • Pentru fiecare Wood.png 10 Lemn, plătit ,tu primeşti Stone.png 11 Piatră.

Acţiuni

Handel 2.png

Pentru a începe negocierea trebuie să mergi la Oferte. În acest meniu puteţi selecta modul în care doriţi să trimiteţi resursele, dar şi ce resurse doriţi să trimiteţi, însă puteţi vedea şi resursele care le ve-ţi primi cât şi proporţia raţiei în care se va realiza târgul. Când sunteţi pregătit şi hotărât să încheiaţi târgul, faceţi clic pe Confirmaţi pentru a trimite comercianţii dumneavoastră in satul de ţărani.De îndată
Handel 3.png
ce începe livrarea de resurse (100 Lemn) au fost livrate în depozit de către dumneavoastră pe satul de ţărani. În câteva minute, comercianţii satului de ţărani vor sosi şi vor livra resrusele (109 Piatră) în depozitele dumneavoastră.

Satele de ţărani de obicei deţin doar 2000 de resurse pentru comerţ.

  • Atunci când comercianţii satului de ţărani vor sosi cu resursele ve-ţi primi un raport cu detaliile târgului proaspăt realizat.
  • Negociarea de resurse cu satele de ţărani nu influenţează nici starea de spirit, nici puterea de luptă.
  • După comercializarea resurselor proporţia raţiei scade cu 0.03 puncte, pentru fiecare 100 resurse livrate.
  • Indiferent de starea de spirit sau de puterea satului de ţărani proporţia raţiei de comerţ va creste cu 0.02 puncte pe oră până când va ajunge la 1.25 încă o dată.

Comerţul cu jucători

În cazul satelor crescătoare cu jucători activi de pe insula dumneavoastră, nu vă putem prezenta o ofertă exactă, aceasta o puteţi crea dumnevoastră sau oponenţi dumnevoastră alături de care doriţi să schimbaţi anumite resurse pe o anumită proporţie a raţiei.

Oferte de la alţi jucători

Ofertele de la alţi jucători pot fi vizualizate în meniul piaţă. Aveţi posibilitatea să setaţi opţiunile de filtrare din partea stângă a meniului piaţă pentru a căuta ofertele dorite. Pentru a accepta o ofertă trebuie să alegeţi căte ce oferte doriţi să acceptaţi din cele prezente şi să faceţi click pe Acceptă.

Creare ofertă

Pentru a creea o ofertă trebuie ca Piaţa să fie extinsă la nivelul 5. Pentru a începe trebuie să selectezi opţiunea Creează ofertă nouă. Selectaţi numărul şi tipul de resurse pe care doriţi să îl oferiţi , numărul şi tipul de resurse pe care doriţi să îl primiţi şi de câte ori să existe oferte in târg ţinând cont şi de numărul comercianţilor existenţi, apoi setaţi timpul maxim de livrare al comercianţilor (în ore).