Comandant al Romei
In timpul evenimentului „Comandantul Romei”, tu, ca un lider experimentat vei prelua comanda unei armate romane si vei juca un rol in razboiul ce va veni. In aceste timpuri intunecate, puternicul roman Marcus Vitellus te va ruga sa-l ajuti in campania sa militara sa-si revendice tronul Romei. Are nevoie de aptitudinile tale ca un intaritor de lupta pentru armata sa. Iti va cere sa ii infrangi rivalul Vespasian care pretinde de asemenea, titlul de imparat. Vei conduce cei mai buni soldati romani la razboi cu o artilerie puternica la dispozitie. Vei zdrobi legiunile dusmanilor, vei castiga premii unice si vei ramane in istorie.
Harta expeditiei
Planul de atac impotriva acestei fortarete apare pe harta acolo unde poti vedea toate campurile de lupta. Ficare camp de lupta e marcat cu un simbol, depinzand de statutul sau:
Din cand in cand, ti se va da oportunitatea sa alegi intre 2 cai. E decizia ta ce recompense urmaresti.Oricum, esti de asemenea liber sa cureti orice camp de lupta.
Batalia impotriva dusmanilor romani
Daca selectezi un camp de lupta ce poate fi atacat, se va deschide fereastra de atac. Inamicii care sunt stationati acolo si rezistenta lor va aparea in partea de jos, in uniformele lor rosii. Iti poti selecta propriul soldat roman in partea superioara a ferestrei. Ei sunt imbracati in armura albastra.
Aminteste-ti ca fiecare camp de lupta are limita lui pentru cate unitati poti folosi. Daca ai mai multi soldati sub comanda decat permite campul de lupta, trebuie sa iei o decizie despre tipul si numarul de unitati pe care vrei sa le trimiti in batalie. Fiecare unitate are anumite forte si slabiciuni impotriva altor unitati.
De exemplu:
Hastatii sufera 50% daune suplimentare impotriva Alarii. Daca sunt 50 de inamici Alarii pe campul de lupta si tu ai 70 Hastatii pregatiti sa atace, e o idee buna sa selectezi 50 Hastatii. Pierderile in plus nu se pun la socoteala pentru restul de Hastatii. Sa presupunem ca limita campului de lupta este de 80 de soldati, poti folosi restul de 30 ( 50 sunt deja ocupati de cei 50 de Hastatii selectati) cum doresti. Oricum, nu ar fi chibzuit sa trimiti Legionarii, ca inamici Alarii sa ii faca praf.
Dupa cum poti vedea, putina gandire strategica e necesara.
Cand vei iesi victorios, vei primi recompensa respectiva pentru acel camp de lupta. Sau poti lasa recompensa pe campul de lupta pana la sfarsitul evenimentului pentru a o revendica oricand doresti.Daca iti aduni recompensa, inamicii vor repopula campul de lupta dupa 4 ore, dar de fiecare data fortele lor vor deveni mai puternice. E ca si cum Vespasian a observat o slabiciune in apararea sa si vrea sa o intareasca. In acest fel, poti sa iei aceeasi recompensa de mai multe ori in timp ce provocarea continua sa creasca.
Alta facilitate demna de luat in seama e ca , chiar daca esti invins cand ataci inamicii, victimele din partea inamicilor sunt permanente. Asta inseamna ca tu poti dobori inamicii cu multe atacuri mici pana iesi victorios.
Artileria de foc
Cand ataci un camp de lupta, poti folosi artileria de foc sa iti susti atacul. Le va ridica moralul soldatilor tai, facandu-i mai eficace si ridicandu-le puterea de lupta cu 20%. Dupa sprijinirea cu foc greu, artileria trebuie sa se reincarce. Primind munitia necesara, le va lua un timp totusi.dar , daca e nevoie poti cumpara munitie cu monede de aur.
Soldatii romani
Cu toate ca deja ai pornit pe calea spre cucerire cu o mana de soldati loiali, nu ar trebui sa te bazezi pe o forta asa de mica. Urmatoarele activitati in joc iti vor demonstra puterea si va determina un grup oarecare de soldati sa se alature armatei tale:
- atac si aparare
- recrutare de unitati
- cercetare
- constructie si crestere de cladiri
- aruncare vraji
Daca un grup de soldati ti se vor alatura, vei primi 8-12 luptatori oarecare(Hastatii, Legionarii, Alarii, Sagittarii, Vexillarii). Retine faptul ca vei gasi maxim 10 grupuri de luptatori pe zi.Desigur ca poti cumpara 10 soldati cu monede de aur, care te vor insoti pana la sfarsitul evenimentului. Pretul in monede de aur pentru o unitate creste de la pretul de baza de fiecare data cand faci o achizitie. Pretul se va reseta la miezul noptii, in fiecare zi.
Nu vei pierde soldatii pe care i-ai capatat. Multumita unui vindecator foarte experimentat, soldatii care au fost raniti in batalie, se vor reface dupa cateva zile. La fiecare 7 ore, vindecatorul va vizita tabara ta militara pentru a ingriji toti luptatorii raniti. Daca vrei ca armata ta sa fie gata de lupta imediat, ii poti plati vindecatorului niste monede de aur si va veni de indata.
Vei primi o recompensa speciala pentru prima data cand vei ajunge in etapa finala.
Topuri
Jucatorii pot concura unii impotriva altora in ceea ce priveste campurile de lupta completate. De fiecare data cand termini un camp de lupta, vei primi un numar oarecare de Puncte de Onoare ( pana la 10). Topul e bazat pe aceste Puncte. Nu conteaza ce recompensa descoperi sau cate trupe de inamici infrangi, ai mereu aceeasi sansa sa primesti Puncte de Onoare.
Topul zilnic
Imediat ce ai completat un camp de lupta intr-o zi, vei fi situat pe lista topului zilnic. Castigatorul unei zile va primi o recompensa si o medalie. In fiecare zi , la 8 pm , topul se evalueaza si se reseteaza. Recompensele se inmaneaza imediat ce evaluarea a luat sfarsit.
Award: Warmaster | |||
Topul global
Topul global functioneaza cam la fel cu cel zilnic, doar ca nu se reseteaza. Va dura pana la sfarsitul evenimentului. Primii 10 jucatori in topul global vor primi mai multe bonusuri imediat ce evenimentul va lua sfarsit. Bonusurile sunt impartite in functie de pozitia din topul global, adica primii 4 jucatori vor castiga, de exemplu, imbunatatiri de atac de diferite puteri si medalii unice.
Premii pentru primii 4 jucatori din topul global:
Comandantul Eroic 2015 | |||
Rang 1 | Rang 2 | Rang 3 | Rang 4 |
---|---|---|---|
Recompense pentru primii 10 jucători din clasamentul general:
Premii suplimentare
Etapa finala
Pe lumile fara eroi, toti jucatorii vor primi un nivel intreg de cultura gratuit.
Pe lumile cu eroi, vei primi, in plus fata de nivelul de cultura, noul erou „Apheledes”