Ajutor:Articole: Diferență între versiuni

De la Wiki Grepolis RO
Jump to navigation
(Pagină nouă: {{Help Head}} {| style="width: 70%" | __TOC__ |} ='''Cum scriu un articol?'''= Această pagină oferă îndrumări despre cum trebuie scris un articol. =='''Înainte de a scrie ...)
 
Linia 6: Linia 6:




='''Cum scriu un articol?'''=
=Cum scriu un articol?=
 
<br>
Această pagină oferă îndrumări despre cum trebuie scris un articol.
Această pagină oferă îndrumări despre cum trebuie scris ;i editat un articol.
 


=='''Înainte de a scrie un articol'''==
=='''Înainte de a scrie un articol'''==

Versiunea de la data 20 decembrie 2010 20:32


Cum scriu un articol?


Această pagină oferă îndrumări despre cum trebuie scris ;i editat un articol.

Înainte de a scrie un articol

Asiguraţi-vă că articolul nu există deja pe Wiki , posibil sub un alt nume sau ca secţiune în cadrul altui articol. Folosiţi funcţia de căutare şi găsiţi cât anume din subiectul respectiv este acoperit de articolele existente. În funcţie de rezultatul acestei căutări veţi decide dacă

  • scrieţi un articol nou
  • dezvoltaţi un articol deja existent
  • transformaţi o secţiune a unui articol într-un articol nou
  • uniţi două sau mai multe articole mici într-un articol nou

Titlul articolului

Titlul articolului trebuie ales cu grijă astfel încât să exprime, într-o formă atât succintă, cât şi corectă, conceptul la care se referă articolul.

Dacă acelaşi subiect ar putea figura sub mai multe titluri, pot fi create opţiunea de redirecţionare.


Introducere

Orice articol, oricât de scurt ar fi, trebuie să cuprindă cel puţin o parte de prezentare generală a subiectului. Titlul articolului trebuie să se regăsească în prima frază din introducere sau cât mai curând după aceasta.

Diacritice

Toate articolele de pe Wiki trebuie scrise cu diacritice. Dacă acestea nu se folosesc diacriticele pot apărea multe confuzii.

Reguli de punctuaţie

După semnele de punctuaţie se lasă un spaţiu liber, înainte de ele nu. În interiorul parantezelor nu se lasă spaţii libere, dar în exterior da. Excepţie fac punctele din interiorul unei abrevieri (î.Hr., ş.a.m.d., C.F.R.), simbolurile folosite în expresii matematice şi altele asemenea. Paranteza se închide înainte de semnul de punctuaţie.

Titlurile de articole şi de secţiuni se scriu numai cu iniţiala primului cuvânt majusculă. În rest cuvintele încep cu litere mici. Nu se folosesc majusculele pentru a scoate în evidenţă un cuvânt sau un fragment. Pentru acest scop se scrie cu caractere cursive.