Sate de ţărani

De la Wiki Grepolis RO
Versiunea din 29 ianuarie 2015 16:14, autor: Mr Jack (discuție | contribuții) (→‎Dispoziţia)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Jump to navigation


Sate de ţărani


Satele de țărani reprezintă un element cheie al jocului, fără de care nu veţi putea evolua cu succes. Dacă nu reuşiţi să stăpâniți aceste sate puteţi considera jocul ca şi pierdut.

Fiecare insulă (cu excepţia insulelor coloniale) găzduieşte 8 sate de ţărani. Se poate determina pentru orice insulă dacă aceasta are în componenţă sate, dat fiind faptul că ele sunt vizibile pe hartă. Media aritmetică a distanțelor de la orașul unui jucător oarecare la satele de pe aceeaşi insulă cu el este de 27,30 de minute.

Sistemul de farmare


Odată cu lansarea versiunii 2.0, se modifica si sistemul de farmare al satelor de tarani satelor de ţărani.

Sistem de farmare pentru versiunea 2.x


În cadrul noului sistem de farmare, satele de ţărani prezintă trei caracteristici fundamentale: Dispoziția, Nivelul de extindere şi Raportul de schimb al resurselor pentru negot.

Pentru a putea beneficia de ajutorul acestor sate de tarani, ele trebuie mai intai cucerite prin eliminarea rezistentei din ele, dupa cum urmeaza:

- Pentru satul nr. 1 este nevoie de o unitate atacatoare, pentru ca nu exista rezistenta.

- Satul nr. 2 are 1 prastias in aparare si pentru a-l cuceri este nevoie sa aveti cel putin 6 populatie ocupata.

- Satul nr. 3 are 3 arcasi in aparare si pentru a-l cuceri este nevoie sa aveti cel putin 10 populatie ocupata.

- Satul nr. 4 are 60 prastiasi in aparare si pentru a-l cuceri este nevoie sa aveti cel putin 40 populatie ocupata.

- Satul nr. 5 are 60 sabieri in aparare si pentru a-l cuceri este nevoie sa aveti cel putin 100 populatie ocupata.

- Satul nr. 6 are 100 arcasi in aparare si pentru a-l cuceri este nevoie sa aveti cel putin 300 populatie ocupata.

- Satul nr. 7 are 300 prastiasi, 80 hopliti si 80 calareti in aparare si pentru a-l cuceri este nevoie sa aveti cel putin 600 populatie ocupata.

- Satul nr. 8 are 150 sabieri, 150 arcasi, 75 hopliti in aparare si zid 20 iar pentru a-l cuceri este nevoie sa aveti cel putin 1000 populatie ocupata.

Dispoziţia

Dispoziţia reprezintă modul în care satul percepe fiecare jucător în parte, fiind o caracteristică individualizată. Astfel, este posibil ca un sat să se găsească în relaţii mai bune cu un jucător decât cu un altul, la un moment dat.

Dispoziţia afectează probabilitatea ca satul să se apere împotriva unui atac. Apărarea se va îndrepta strict împotriva atacului declanşator şi nu genează niciodată atacuri-răspuns asupra orașelor jucătorilor.

Există 4 stadii orientative privind dispoziţia unui sat de ţărani, prezentate în tabelul de mai jos, alături de probabilitatea de apărare orientativă. Este de reținut că aceasta creste invers proporțional cu dispoziția.

Interval dispoziţie     Descriere     Imagine
[80%-100%] Satul nu se va apăra SatHappy.jpg
[79%-50%] Este probabil ca satul să nu se apere, dar negotul nu este posibil SatUnpleasant.jpg
[49%-25%] Este probabil ca satul să se apere, negotul este imposibil SatAngry.jpg
[24%-0%] Satul se va apăra, rasculandu-se impotriva voastra SatHate.jpgDispoziţia unui sat creşte în timp (rata de creştere necunoscută).

Nivelul de extindere

Un sat poate fi extins prin participarea tuturor jucatorilor care detin orase pe insula respectiva la dezvoltarea lui cu resurse. Cu cat nivelul de extindere a satului este mai mare, cu atat mai multe resurse jucatorii pot solicita/jefui.

Nivelul de extindere a unui sat este cuprins intre 1 si 6, cantitatea de resurse necesare pentru extinderea acestuia variind in functie de nivel, astfel:

- Pentru nivelul 2 sunt necesare 1.200 resurse;

- Pentru nivelul 3 sunt necesare 4.800 resurse;

- Pentru nivelul 4 sunt necesare 19.200 resurse;

- Pentru nivelul 5 sunt necesare 72.000 resurse;

- Pentru nivelul 6 sunt necesare 150.000 resurse.

Raportul de comerţ

Această caracteristică este importantă în momentul în care se dorește negocierea cu satul de țărani.

Interacţiune

Un jucător poate interacţiona cu satele de ţărani în patru moduri: Negoț, Solicitare/Jefuire resurse, Extindere, Cerere de trupe.

Negoţ

În scopul de a echilibra producţia inegală a celor trei materii prime cât şi a producţiei speciale de pe insulă, este foarte importantă legătura comercială cu satele de ţărani.

Pentru a putea realiza schimbul de materii prime pe satul dumneavoastră trebuie sa aveţi construită o Piaţă. Satele de ţărani cu care doriţi să faceţi negoţ trebuie să aibă dispoziţia de cel puţin 80%, de aceea se recomandă să se menţină o dispoziţie bună a acestora.

Proporţia ratei o veţi găsi în pagina principală a satului. Această proporţie a ratei indică raportul în care satul respectiv este dipus să comercializeze un anumit tip de resurse. De exemplu proporţia ratei de 1 .00 arată că un sat va face schimbul de resursele precizate într-un raport de 1:1.

  • Negociarea de resurse cu satele de ţărani nu influenţează nici dispoziţia sau puterea satului.
  • După comercializarea resurselor proporţia ratei scade cu 0.03, pentru fiecare 100 resurse livrate.
  • Indiferent de dispoziţia sau de puterea satului de ţărani, proporţia ratei de comerţ va creşte cu 0.02 puncte pe oră până când va ajunge la 1.25 .

Jefuirea resurselor

Jefuirea reprezintă o alternativă de obţinere a unor resurse importante. Cantitatea de resurse obtinuta in urma jefuirii este mai mare, dar acest lucru implica si scaderea dispozitiei satelor de tarani.

Jefuire.jpg

Solicitarea

Solicitarea de resurse, spre deosebire de Jefuire, nu scade dispozitia satelor. Este a doua alternativa de a obtine resurse de la satele de tarani de pe insula, insa cantitatea obtinuta in acest caz este mai mica.

Solicitare-sat.JPG


Cercetarea Pradă de război va ofera posibilitatea de a creste numarul optiunilor de solicitare/jefuire.

Cerere de trupe

Cererea de trupe este similară cu jefuirea de resurse.

Cerere-trupe.jpg