Tutorial 2

De la Wiki Grepolis RO
Versiunea din 17 martie 2012 13:05, autor: Smokey (discuție | contribuții)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Jump to navigation
Atenție! Information.png
Această pagină are nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a fi completată și/sau corectată.

Pentru a putea modifica pagina trebuie sa fiți utilizator înregistrat pe acest wiki!
Vă rugăm consultați această pagină pentru a afla cum puteți modifica o pagina wiki!


Prezentarea oraşului


Prezentarea orasului2.JPG


Aceasta este prezentarea oraşului. În acest mod vă puteţi vedea oraşul de aproape şi puteţi acesa diferitele bare laterale precum şi panoul de control.

Deasemenea puteţi duce scrolul deasupra oricărei cladiri pentru ai vedea numele şi nivelul. Dând click pe o clădire vă vor fi afişate opţiunile acelei clădiri. Citiţi clădiri pentru mai multe informaţii despre ce face fiecare clădire.


Panoul de control şi barele laterale


În joc aveţi la dispoziţie diferite bare de control care vă vor ajuta să vă mişcaţi mai rapid printre opţiunile jocului.


Panoul principal de control

În partea stângă veţi găsi panoul principal de control. De acolo puteţi accesa:

 • "Prezentarea oraşului"
 • "Mesaje"
 • "Rapoarte"
 • "Alianţă" (puteţi crea o alianţă dând click pe "Alianţă" în cazul în care nu faceţi parte din una)
 • "Forum alianţă" (dacă faceţi parte dintr-o alianţă)
 • "Setări" (modificarea parolei, căsuţei de e-mail, ştergerea contului de pe lumea respectivă, suport)
 • "Profil" (modificarea profilului dumneavoastră)
 • "Clasament"
 • "Ajutor"
 • "Forum" (extern)
 • "Premium" (pentru a cumpăra sau a activa)
 • "Deconectare" (pentru a ieşi din joc)
 • "Chat" (pentru discuţii cu alţi membrii ai alianţei).

Bara de acţiune

Această bară se află în partea dreaptă a oraşului. Pe bara de acţiune puteţi vedea trupele care se află în polis, care se întorc, care atacă sau schimburile de resurse. Tot de pe bara de acţiune puteţi anula o comandă dând clik pe numle polisului către care se îndreaptă trupele, o noua pagină se va deschide şi acolo veţi putea anula comanda. Nu uitaţi că puteţi anula o comandă doar in primele 10 minute de la trimitere. Deasemenea vă stau la dispoziţie alte două comenzi, una pentru a construii clădiri în oraş iar a doua pentru a folosii vrăji direct pe oraş fără a fi nevoie să intraţi pe hartă.

Bara de actiune.JPG

Bara de resurse

Bara de resurse.JPG

Această bară se află deasupra oraşului. Cele trei săgeţi sunt pentru a trece dintr-un polis în altul, aveţi afişată cantitatea de resurse disponibilă în polis lemn, piatră şi monede de argint. Dacă una din cele trei resurse este colorată cu roşu înseamnă că magazia pentru acele feluri de resurse este plină. Imediat după resurse aveţi cantitatea pe care o poate depozita magazia, urmată de muncitorii disponibili, câte favoruri aveţi şi zeul pe care l-aţi ales.

Harta


Aveţi nevoie de o hartă pentru a vedea cine vă este vecin şi ce insule sunt apropiate de ale dumneavoastră pentru.

Harta insulei

Harta polis.jpg


O privire de ansamblu a împrejurimilor vă va ajuta să vă puteţi vedea vecinii. Oraşul dumneavoastră este întotdeauna marcat cu un steag portocaliu, membrii alianţei cu un steag albastru şi polisurile celorlalţi jucători cu unul maro. Fiecare jucător primeşte un oraş de pe coastă. Satele de ţărani sunt puse de server în interiorul insulei şi pot fi farmate de către jucători. Ele sunt marcate cu un steag verde.


Harta lumii

Minimap.jpg


În colţul din stânga sus se află harta lumii care vă va permite să obţineţi o imagine de ansamblu mai mare decât împrejurimile dumneavoastră. Pe acea hartă vor apărea mai multe insule populate. Fiecare punct colorat pe care îl vedeţi inseamnă un polis. Polisul galben este polisul dumneavoastră iar cele albastre ale membrilor alianţei din care faceţi parte. Restul sunt polisurile altor jucători. Insulele care nu au nici un punct pe ele sunt insule nepopulate, insule pe care pot fi întemeiate noi polisuri. Puteţi vizualiza alte insule dând dublu click pe oricare din ele.

Harta lumii.JPG.jpg


Harta continentelor

Ştiind marea pe care vă aflaţi, puteţi să vă daţi seamna, cu ajutorul hărţii de mai jos, în care parte a lumii vă siţuaţi (nord-vest, nord-est, sud est sau sud-vest).


Hcontinente.jpg

Populaţia


Pop1.jpg

Populaţia liberă din polis este afişată în partea dreaptă pe bara de resurse. Populaţia este vitală unui polis pentru a construi clădiri noi şi pentru a recruta unităţi noi. Mărimea populaţiei este determinată de nivelul fermei. Cu cât nivelul fermei este mai mare cu atât numărul populaţiei va creşte. Mărirea fermei nu va consuma din populaţia polisului.


Pentru a mări numărul populaţiei, astfel încât să puteţi avea mai multe trupe în afară de a ridica nivelul fermei puteţi să faceţi şi următoarele:

 • Să cercetaţi plugul în Academie. Acest lucru vă oferă cu 200 mai multă populaţie.
 • Să construiţi Băile termale. Acest lucru va ridica populaţia dumneavoastră cu 5%.


Resursele


Resurse plus minus.JPG

Sunt 3 tipuri de resurse în Grepolis: lemn, piatră şi monede de argint. Acestea sunt folosite pentru a construi clădiri şi unităţi militare. Monedele de argint sunt folosite şi pentru a spiona alte polisuri. Fiecare insulă va avea o resursă care este din belşug şi una care este mai rară. Acestea sunt precedate de un "+" şi un "-", semne care se află în colţul din dreapta sus al resurselor respective pe bara de resurse.


Clădirile de resurse

Sunt trei tipuri de clădiri pentru resurse în joc. Fabrica de cherestea pentru lemn, cariera de piatră pentru piatră, mina de argint pentru monede de argint. Cu cât nivelul acestora va fi mai mare cu atât veţi primi mai multe resurse pe oră.


Resurse suplimentare

Mai multe resurse puteţi procura din farmatul satelor de ţărani sau farmarea altor jucători, făcând schimburi de resurse sau activarea premiumului pentru resurse care vă va aduce cu 30% mai multe resurse.


Satele de ţărani


Satele de ţărani sunt sate puse de server câte 8 pe fiecare insulă. Pentru a porni un atac asupra unui sat de ţărani duceţi-vă la harta insulei daţi clik pe unul din satele de ţărani după care selectaţi opţiunea de atac, alegeţi trupele care doriţi să le trimiteţi să fure resurse apoi selectaţi "Prădare resurse" şi trimiteţi atacul. Acestea au dispozitie şi putere factori care influenţează atacurile asupra lor.


Dispoziţie

Cu cât dispoziţia polisului de ţărani va fi mai ridicată cu atât şansele să izbucnească o răscoală sunt mai scăzute. Dispoziţia lor este afectată individual de fiecare jucător. De fiecare dată cand veţi ataca un sat de ţărani dispoziţia acesuia va scădea, dar va creşte în timp până va ajunge din nou la 100%.

Putere

Puterea unui sat de ţărani arată bunăstarea satului respectiv. Cu cât puterea va fi mai mare cu atât poţi primi mai multe resurse. Cu cât puterea va fi mai mare cu atât mai puţin scade dispoziţia în timpul unui atac. Cu cât puterea va fi mai mare cu atât mai puţin va scădea aceasta în timpul unui atac. Cu cât puterea va fi mai mare cu atât va creşte numărul trupelor care apără satul de ţărani în timpul unei răscoale. Puterea este influenţată de către toţi jucătorii insulei. Dacă puterea unui polis este prea scăzută puteţi ajuta la mărirea ei printr-un atac alegând opţiunea "creştere putere".

Prădarea jucătorilor

Pentru a prăda cu succes un jucător trebuie sa îi distrugeţi mai întâi toate trupele pe care le deţine, iar apoi trupele supravieţuitoare se vor întoarce acasă cu resurse. Pentru a ataca un jucător procedaţi la fel ca şi cu satele de ţărani. Vă duceţi pe harta insulei, selectaţi un sat şi alegeţi comanda atac sau spionaj dacă doriţi mai întâi să ştiţi ce vă aşteaptă în polisul respectiv.

Raport atac.jpg


Cele mai bune unităţi de farmat

Fiecare unitate are o capacitate diferită de a căra resurse. Pentru a vedea capacitatea fiecărei unităţi vedeţi unitaţi.

La început cele mai bune unităţi pentru farmat vor fi luptătorii cu spada şi arcaşii. După ce veţi avansa, unităţile de bază pentru farmat vor deveni călăreţii şi carele de luptă.

Niciodată să nu atacaţi polisul unui jucător cu arcaşi şi luptători cu spadă deoarece întodeauna veţi pierde cel puţin o unitate chiar dacă cel atacat nu are zid. Cu cât zidul va fi mai mare cu atât veţi pierde mai multe unităţi. Trimiteţi aruncători cu praştia, călăreţii, carele de luptă şi unităţi mitice pentru a ataca jucătorii.


PiaţaFiecare nivel la piaţă vă permite să faceţi negoţ cu 500 resurse. Pentru mai multe informaţii despre negoţul cu jucătorii şi satele de ţărani vedeţi negoţul


Techtree

Accesaţi linkul de mai jos.

Link--Kinderul 28 ianuarie 2010 13:59 (UTC)

Tutoriale pentru începători