Misiunile insulei

De la Wiki Grepolis RO
(Redirecționat de la Misiunile Insulei)
Jump to navigation

Misiunile Insulei descriu evenimente din viata unui conducator. Aveti sansa sa hotarati singuri cum sa actionati in diferite situatii, imbunatatind astfel experienta voastra in rolul unui conducator. Aceasta noua parte a jocului a aparut din dorinta jucatorilor de a face jocul mai realistic in aceasta privinta

Ce sunt Misiunile Insulei?

Misiunile sunt o trasatura noua a jocului ( Mai 2013) ce imbunatatesc experienta voastra in joc oferindu-va diferite decizii de luat, ca cele pe care ar trebui sa le ia un conducator.

Frecventa cu, care apar misunile difera in functie de punctajul vostru:

Punctaj Frecventa
Sub 10,000 La fiecare 2 ore.
10,001 - 50,000 La fiecare 4 ore.
Peste 50,000 La fiecare 8 ore.

Frecventa nu este afectata de viteza serverului. Odata cu inaintarea in nivel a lumii de joc, cresc si cerintele necesare pentru indeplinirea misiunilor insulei.

Misiunile vor fi asezate pe una dintre insulele unde aveti cel putin un oras. Pot fi maxim 2 misuni active pe o insula, chiar daca aveti mai multe orase pe acea insula.

  • Nu veti gasi misiuni pe insulele fara sate de tarani .
  • Puteti avea maxim 10 misiuni active in acelasi timp.

Deci: puteti avea maxim 10 misiuni disponibile, dar puteti face doar 4 din ele in acelasi timp, iar pe aceasi insula nu puteti avea mai mult de 2 misiuni.

Cum gasesc Misiunile?

Ne-am dat seama ca ar fi foarte greu sa cautati misiunile pe fiecare insula in parte, mai ales atunci cand aveti foarte multe orase, asa ca din fericire este de ajuns sa verificati lista de orase si in dreptul fiecarui oras aflat pe o insula cu misiuni va aparea o iconita care va atentioneaza ca aveti o misiune pe insula respectiva..

Cum arata Misiunile?

Asa arata pe harta misiunile disponibile.

Quest marker.jpg

Cum fac Misiunile?

Dand click pe iconita care arata misiunea pe harta, se deschide o pagina cu prezentarea misiunii:

Questexample.png

Mai intai veti fi introdusi in misiune printr-o scurta poveste ce descrie misiunea, iar mai jos veti gasi doua casute ce contin optiunile pe care le aveti pentru a actiona in respectiva situatie. In acest moment trebuie sa alegeti una dintre cele doua optiuni.

Fiecare optiune ofera o anumita recompensa la finalizarea ei. O descriere a ceea ce aveti de facut pentru realizarea misiunii apare daca tineti cursorul mouse-ului deasupra butonului "Hotarati", iar daca tineti cursorul deasupra imaginei din centru apare recompensa pe care o primiti daca alegeti una dintre cele doua variante. Inainte de a a alege una dintre cele doua optiuni aveti si posibilitatea sa schimbati misiunea cu alta dand click pe butonul "Rotire" ( aceasta actiune costa 50 monede de aur).


Optiuni diferite

Trebuie sa alegeti una dintre cele doua optiuni, de obicei una dintre ele fiind "optiunea agresiva" (ex. vanati ereticii) iar cealalta va fi "optiunea pasnica" (ex. crutati viata ereticilor). Care dintre aceste variante o alegeti depinde de voi, va trebui sa decideti ce fel de conducator vreti sa fiti.

Fiecare optiune va ofera un mod de a actiona diferit si o recompensa diferita.De exemplu:

Optiune Exemplu
"Agresiva" Violent.png
"Pasnica" Peace.png


Deci, dupa cum puteti observa, fiecare optiune aleasa va ofera o recompensa diferita , depinde de voi pe care o alegeti. Va puteti da seama ce tip de actiune este necesara pentru indeplinirea misiunii doar din pictograma din dreptul ei.

Pictograma Actiune
Defend.png
Trebuia sa va aparati impotriva unui atac. Voi sunteti Aparatorii iar populatia insulei Atacatorii.
Send.png
Trebuie sa atacati o armata anume. Voi sunteti Atacatorii iar populatia insulei Aparatorii.
Wait.png
Trebuie sa asteptati perioada de timp indicata.
Badwait.png
Trebuie sa asteptati perioada de timp indicata, dar in acest timp veti suporta un efect negativ.
IslandSupport.png
Trebuie sa trimiteti sprijin numarul de unitati specificat. Nu pot fi folosite unitati mitice
SendRes.png
Trebuie sa trimiteti cantitatea de resurse specificata.

Misiuni Acceptate

Daca alegeti una dintre cele doua optiuni nu mai aveti posibilitatea sa schimbati misunea si nici sa alegeti cealalta varianta, din acest moment misiunea a fost acceptata.

Island quest challenge.jpg
  • O inconita cu misiunea acceptata va aparea in partea dreapta a ecranului.
  • Puteti avea 4 misiuni acceptate in acelasi timp.
  • O data ce o misiune este acceptata puteti sa o finalizati sau sa asteptati sa dispara singura.
  • Misiunea va disparea dupa 24 de ore daca nu o finalizati. In cazul misiunilor care cer trimiterea de trupe in apararea satelor de tarani, trupele se vor intoarce inapoi la finalizarea misiunii.

Finalizarea Misiunii

Pentru a putea finaliza o misune trebuie sa dati click pe butonul "Provocare":

Screen Shot 2013-05-03 at 22.22.17.png

Se deschide o fereastra care variaza in functie de tipul misiunii. Imediat ce cerintele au fost indeplinite si bara de progres va ajunge la 100% misiunea este finalizata, dar nu trebuie sa va fie frica ca misiunea va disparea automat, puteti sa acceptati recompensa oricand, aceasta va fi aplicata pentru orasul care il aveti selectat in acel moment sau puteti sa o pastrati in Inventar.

Nivelele recompenselor

Majoritatea recompenselor au o cifra romana in dreptul lor ce reprezinta nivelul recompensei. Acest nivel influenteaza calitatea si durata recompensei si depinde de nivelul de dificultate al misiunii ce este influentat de media punctajului oraselor detinute pe insula cu misiunea.

Punctaj mediu Nivelul Misiunii
Sub 301 1
301-600 2
601-1000 3
1001-2000 4
2001-3500 5
3501-6000 6
6001-9000 7
9001-13000 8
Peste 13000 9

Nota: Unele recompense nu au niciun nivel pentru ca deja sunt influentate de punctajul orasului pentru care sunt acceptate, de exemplu o recompensa ce creste productia de lemn va avea un efect mai mare pe un oras cu fabrica de cherestea la nivel 30 decat un oras cu fabrica la nivel 1

Mai multe informații

Marcel, unul din dezvoltatorii jocului a scris puțin despre această facilitate. Pentru a citi ce a avut el de spus despre misiunile insulelor (disponibil momentan doar în limba engleză) dați un click aici.