Harta: Diferență între versiuni

De la Wiki Grepolis RO
Jump to navigation
m (a mutat Hartă la Harta)
Fără descriere a modificării
Linia 1: Linia 1:
În Grepolis, navigaţi în trei feluri diferite de vedere asupra insulei tale. Cea mai simplă "Privirea generală asupra oraşului" - este descris în capitolul Informaţii de bază .  În aceasta, puteţi administra şi extinde Polisul dumneavoastră.
<br>
=Harta=
<br>


==Harta Insulei==
În Grepolis, navigaţi în trei feluri diferite de vedere asupra insulei dumneavoastr[. Cea mai simplă "Privirea generală asupra oraşului" - este descrisă în capitolul '''Informaţii de bază'''. În aceasta, puteţi administra şi extinde polisul dumneavoastră.


=='''Harta Insulei'''==
<br>
''"Adevăratul dispreţ al unui invadator este demonstrat de faptele de vitejie de pe câmpul de luptă"'' – Hermocrates
''"Adevăratul dispreţ al unui invadator este demonstrat de faptele de vitejie de pe câmpul de luptă"'' – Hermocrates




Pentru a vizualiza zona înconjurătoare faceţi click pe poza din [[File:Inselkarte.JPG|thumb]]dreapta sus a ecranului. Aici puteţi vedea toate satele de ţărani şi polisurile ostile, care sunt în prezent stabilite pe insula ta.
[[File:Island.png|right]]
 
 
Pentru a vizualiza zona înconjurătoare faceţi click pe poza din dreapta sus a ecranului. Aici puteţi vedea toate satele de ţărani şi polisurile ostile, care sunt în prezent stabilite pe insula ta.
Aceasta hartă arată satele şi oraşele din apropiere. Faceţi click pe [[sate de tarani|sate de ţărani]] sau pe un polis ales de dumneavoastră pentru a vizualiza meniul de acţiune.
Aceasta hartă arată satele şi oraşele din apropiere. Faceţi click pe [[sate de tarani|sate de ţărani]] sau pe un polis ales de dumneavoastră pentru a vizualiza meniul de acţiune.
Această hartă este uşor de mutat şi se poate mări şi micşora pentru a se obţine o vizualizare mai bună. De asemenea, se permite să mutaţi harta dumneavoastră pentru a vedea insulele învecinate. Este destul de uşor de utilizat, atâta timp cât distanţele nu sunt prea mari.
===Marcaje hartă===
* Oraşul dumneavoastră care este selectat este reprezentat de un banner portocaliu.
* Celelalte oraşe ale dumneavoastră sunt reprezentate cu un banner galben.
* Oraşele alianţei dvs. sunt reprezentate de un banner albastru.
* Oraşele aliate sunt reprezentate printr-un banner verde deschis.
* Oraşele ostile sunt reprezentate printr-un banner maro.
* Oraşele inamice sunt reprezentate printr-un banner roşu.
* Oraşele fantomă sunt reprezentate printr-un banner gri.
* Satele de ţărani sunt reprezentate printr-un banner verde închis.
* Dacă există locuri de colonizare, ele sunt reprezentate de un ciocan alb pe fond gri.
[[Fişier:Orase-marcare.png|700px]]
<br>
De asemenea, puteţi aloca culori polisurilor anumitor jucători sau alianţe .
<br><br>
[[Fişier:Schimbare_culori.png|500px]]
<br/>
Oraşele sunt reprezentate pe harta insulei în funcţie de punctele lor. Mai jos sunt prezentate diferite stadii de reprenzentare a polisurilor.
{|  cellspacing="0" class="wikitable"
| align="center" width=70| '''Image'''
| align="center" width=100| [[Fişier:Palier_1.png‎]]
| align="center" width=100| [[Fişier:Palier_2.png]]
| align="center" width=100| [[Fişier:Palier_3.png]]
| align="center" width=100| [[Fişier:Palier_4.png]]
| align="center" width=100| [[Fişier:Palier_5.png]]
|-
| align="center"| '''Puncte'''
| align="center"| până la 599 puncte
| align="center"| de la 600 până la 2399 puncte
| align="center"| de la 2400 până la 5399 puncte
| align="center"| de la 5400 până la 9999 puncte
| align="center"| peste 10 000 puncte
|}
<br/>
===Satele de ţărani===




În [[sate de tarani|satele de ţărani]], aveţi trei opţiuni diferite:  
În [[sate de tarani|satele de ţărani]], aveţi trei opţiuni diferite:  


1-Informaţii de bază care vă oferă statisticile actuale ale satului (puterea, starea şi raportul actual de comerţ).
#'''Informaţii de bază''' care vă oferă statisticile actuale ale satului (puterea, starea şi raportul actual de comerţ).
#'''Atac''' unde alegeţi numărul şi tipul de unităţi ce doriţi să le tirmiteţi.
#'''Piaţa''' vă permite să faceţi schimburi de resurse cu alţi jucători la o rată de beneficii convenabilă. Puteţi face comerţ doar dacă aveţi o piaţă construită.


2-Atac unde alegeţi numărul şi tipul de unităţi trimise şi selectaţi fie "prădare resurse" fie "creştere putere".


3-Piaţa vă permite să faceţi schimburi de resurse cu alţi jucători la o rată de beneficii convenabilă. Puteţi face comerţ doar dacă aveţi o piaţă construită.
===Polisurile altor jucători===




În polisurile care aparţin unor jucători aveţi 6 opţiuni. Acestea includ comerţul prietenos şi trimiterea unei armate!
În polisurile care aparţin unor jucători aveţi 6 opţiuni. Acestea includ comerţul prietenos şi trimiterea unei armate!


1-Informaţii de bază care vă oferă starea actuală a polisului.
#'''Informaţii de bază''' care vă oferă starea actuală a polisului.
#'''Sprijinire''' unde alegeţi numărul şi tipul de unităţi ce urmează să le tirmiteţi sprijin.
#'''Atac''' unde alegeţi numărul şi tipul de unităţi trimise şi selectaţi "Atac"
#'''Negoţ''' vă permite să faceţi schimburi de resurse cu alţi jucători la o rată de beneficii convenabilă. Puteţi face comerţ doar dacă aveţi piaţa construită.
#'''Aplicare puteri divine'''. Cu templul dumeavoastră construit puteţi obţine favoruri divine, care sunt folosite pentru a vă ajuta, sau pentru a împiedica alţi jucători. Aici este locul unde puteţi activa aceste puteri.
#'''Spionaj''' de unde trimiteţi spionii dumneavoastră, pentru a afla starea actuală a duşmanului tău.
 
 
===Indicatorul de resurse===
 
In centrul insulei este o pictogramă care arată două simboluri cu resurse (lemn/piatră/monede de argint) cu un '''+''' pentru o resursă şi un '''-''' pentru altul. Aceste pictograme ne arată că o resursă va avea un bonus de producţie şi cealaltă resursă va suferi o micşorare a producţiei. Aceste bonusuri/micşorări de producţie nu intră în joc până în momentul în care aţi îmbunătăţit producătorul resurseo în cauză până la nivelul 20 (fabrica de cherestea, cariera şi mina de argint).
 


2-Sprijinire. Acest lucru vă permite trimiterea de trupe pentru a ajuta un alt jucător să îşi apere polisul.
=='''Harta Lumii'''==


3-Atac, unde alegeţi numărul şi tipul de unităţi trimise şi selectaţi "Atac"
<br>
''"Forţele armate în străinătate au o mică valoare, cu excepţia cazului în care există un consiliu prudent acasă"'' - Cicero
<br><br>


4-Negoţ vă permite să faceţi schimburi de resurse cu alţi jucători la o rată de beneficii convenabilă. Puteţi face comerţ doar dacă aveţi piaţa construită.
[[Fişier:World.png|right]]
<br>
Doriţi o vizualizare mai largă? Faceţi click pe punctele cardinale mici şi privirea principală se va schimba în cea de hartă a lumii. De aici puteţi vedea cine sunt cei de pe insulele vecine şi puteţi plănui dominarea lumii. Aveţi posibilitatea să mutaţi imaginea în jurul harta prin glisarea şi fixarea imaginii sau dând click pe săgeţi (nord, est, sud sau vest) deasupra marjelor.


5-Aplicare Puteri Divine. Cu templul dumeavoastră construit puteţi obţine favoruri divine, care sunt folosite pentru a ajuta, sau pentru a împiedica alţi jucători. Aici este locul unde puteţi activa aceste puteri.
Dacă doriţi să obţineţi o vedere mai de aproape a unei insule care vă interesează, sau pentru a vedea un oraş, doar faceţi dublu click şi imaginea se va modifica până la o vedere de aproape. Aici puteţi apela la meniul contextual pentru fiecare oraş/sat de ţărani la fel ca pe insula ta.


6-Spionaj. Acesta este locul de unde trimiteţi spionii dumneavoastră, pentru a afla starea actuală a duşmanului tău. Există o eşalonare pentru a determina cat de mult îi vei oferi spionului tău pentru a duce la îndeplinire această sarcină. Costul minim este de 1000 de monede de argint. Ţine-ţi minte, că dacă jucatorul spionat are mai mult argint în peştera lui decât ai tu în peştera ta, spionajul nu va reuşi şi el va primi un raport, care îl va informa de încercarea ta. Acest lucru ar putea să-l impulsioneze să acţioneze împotriva ta, mai devreme decât ţi-ai dori.


Această hartă este uşor de mutat şi se poate mări şi micşora pentru a se obţine o vizualizare mai bună. Acesta vă permite să mutaţi harta dumneavoastră pentru a vedea insulele învecinate. Este destul de uşor de utilizat, atâta timp cât distanţele nu sunt prea mari. În timp ce puteţi vedea întreaga lume, cu acest tip de vedere, e mult mai uşor de folosit Harta Lumii pentru vederea aceasta.
=='''Harta mărilor'''==
<br>
Fiecare punct de pe hartă este reprezentat de două grupuri de câte trei cifre (coordonatele punctului) şi sunt vizibile pe partea stânga-jos a hărţii insulei.  
Numărul de mării va fi concatenarea cifrei corespunzătoare sutelor fiecărei coordonate.


==Harta Lumii==
Aspectul schematic al mărilor este prezentat mai jos. Ştiind marea pe care vă aflaţi, puteţi să vă daţi seamna, cu ajutorul hărţii de mai jos, în care parte a lumii vă siţuaţi (nord-vest, nord-est, sud est sau sud-vest).




''"Forţele armate în străinătate au o mică valoare, cu excepţia cazului în care există un consiliu prudent acasă"'' - Cicero


Doreşti o vizualizare  [[File:Weltkarte.JPG|thumb|World Map]]mai largă? Faceţi click pe punctele cardinale mici şi privirea principală se va schimba în cea de hartă a lumii. De aici puteţi vedea cine sunt cei de pe insulele vecine şi poţi plănui dominaţia lumii. Aveţi posibilitatea să mutaţi imaginea în jurul harta prin glisarea şi fixarea imaginii sau dând click pe săgeţi (nord, est, sud sau vest) deasupra marjelor.


Dacă doriţi să obţineţi o vedere mai de aproape a unei insule care vă interesează, sau pentru a vedea un oraş, doar faceţi dublu click şi imaginea se va modifica până la o vedere de aproape. Aici puteţi apela la meniul contextual pentru fiecare oraş / sat de ţărani la fel ca pe insula ta.
 
[[Fişier:Hcontinente.png|center|]]
 
 
 
=='''Timpul de călătorie'''==
<br>
Făcând clic pe săgeata din stânga jos, apare lista de nave. Prin selectarea unei nave şi deplasarea cursorului pe hartă, se va afişa timpul necesar pentru ca nava să călătorească distanţa dintre poziţia cursorului şi oraşului propriu a cărei direcţie este indicată de săgeată.  
 
 
[[Fişier:Timpul de călătorie.png]]

Versiunea de la data 24 februarie 2011 19:38


Harta


În Grepolis, navigaţi în trei feluri diferite de vedere asupra insulei dumneavoastr[. Cea mai simplă "Privirea generală asupra oraşului" - este descrisă în capitolul Informaţii de bază. În aceasta, puteţi administra şi extinde polisul dumneavoastră.

Harta Insulei


"Adevăratul dispreţ al unui invadator este demonstrat de faptele de vitejie de pe câmpul de luptă" – Hermocrates


Island.png


Pentru a vizualiza zona înconjurătoare faceţi click pe poza din dreapta sus a ecranului. Aici puteţi vedea toate satele de ţărani şi polisurile ostile, care sunt în prezent stabilite pe insula ta. Aceasta hartă arată satele şi oraşele din apropiere. Faceţi click pe sate de ţărani sau pe un polis ales de dumneavoastră pentru a vizualiza meniul de acţiune.

Această hartă este uşor de mutat şi se poate mări şi micşora pentru a se obţine o vizualizare mai bună. De asemenea, se permite să mutaţi harta dumneavoastră pentru a vedea insulele învecinate. Este destul de uşor de utilizat, atâta timp cât distanţele nu sunt prea mari.


Marcaje hartă

  • Oraşul dumneavoastră care este selectat este reprezentat de un banner portocaliu.
  • Celelalte oraşe ale dumneavoastră sunt reprezentate cu un banner galben.
  • Oraşele alianţei dvs. sunt reprezentate de un banner albastru.
  • Oraşele aliate sunt reprezentate printr-un banner verde deschis.
  • Oraşele ostile sunt reprezentate printr-un banner maro.
  • Oraşele inamice sunt reprezentate printr-un banner roşu.
  • Oraşele fantomă sunt reprezentate printr-un banner gri.
  • Satele de ţărani sunt reprezentate printr-un banner verde închis.
  • Dacă există locuri de colonizare, ele sunt reprezentate de un ciocan alb pe fond gri.


Orase-marcare.png



De asemenea, puteţi aloca culori polisurilor anumitor jucători sau alianţe .

Schimbare culori.png



Oraşele sunt reprezentate pe harta insulei în funcţie de punctele lor. Mai jos sunt prezentate diferite stadii de reprenzentare a polisurilor.

Image Palier 1.png Palier 2.png Palier 3.png Palier 4.png Palier 5.png
Puncte până la 599 puncte de la 600 până la 2399 puncte de la 2400 până la 5399 puncte de la 5400 până la 9999 puncte peste 10 000 puncte



Satele de ţărani

În satele de ţărani, aveţi trei opţiuni diferite:

  1. Informaţii de bază care vă oferă statisticile actuale ale satului (puterea, starea şi raportul actual de comerţ).
  2. Atac unde alegeţi numărul şi tipul de unităţi ce doriţi să le tirmiteţi.
  3. Piaţa vă permite să faceţi schimburi de resurse cu alţi jucători la o rată de beneficii convenabilă. Puteţi face comerţ doar dacă aveţi o piaţă construită.


Polisurile altor jucători

În polisurile care aparţin unor jucători aveţi 6 opţiuni. Acestea includ comerţul prietenos şi trimiterea unei armate!

  1. Informaţii de bază care vă oferă starea actuală a polisului.
  2. Sprijinire unde alegeţi numărul şi tipul de unităţi ce urmează să le tirmiteţi sprijin.
  3. Atac unde alegeţi numărul şi tipul de unităţi trimise şi selectaţi "Atac"
  4. Negoţ vă permite să faceţi schimburi de resurse cu alţi jucători la o rată de beneficii convenabilă. Puteţi face comerţ doar dacă aveţi piaţa construită.
  5. Aplicare puteri divine. Cu templul dumeavoastră construit puteţi obţine favoruri divine, care sunt folosite pentru a vă ajuta, sau pentru a împiedica alţi jucători. Aici este locul unde puteţi activa aceste puteri.
  6. Spionaj de unde trimiteţi spionii dumneavoastră, pentru a afla starea actuală a duşmanului tău.


Indicatorul de resurse

In centrul insulei este o pictogramă care arată două simboluri cu resurse (lemn/piatră/monede de argint) cu un + pentru o resursă şi un - pentru altul. Aceste pictograme ne arată că o resursă va avea un bonus de producţie şi cealaltă resursă va suferi o micşorare a producţiei. Aceste bonusuri/micşorări de producţie nu intră în joc până în momentul în care aţi îmbunătăţit producătorul resurseo în cauză până la nivelul 20 (fabrica de cherestea, cariera şi mina de argint).


Harta Lumii


"Forţele armate în străinătate au o mică valoare, cu excepţia cazului în care există un consiliu prudent acasă" - Cicero

World.png


Doriţi o vizualizare mai largă? Faceţi click pe punctele cardinale mici şi privirea principală se va schimba în cea de hartă a lumii. De aici puteţi vedea cine sunt cei de pe insulele vecine şi puteţi plănui dominarea lumii. Aveţi posibilitatea să mutaţi imaginea în jurul harta prin glisarea şi fixarea imaginii sau dând click pe săgeţi (nord, est, sud sau vest) deasupra marjelor.

Dacă doriţi să obţineţi o vedere mai de aproape a unei insule care vă interesează, sau pentru a vedea un oraş, doar faceţi dublu click şi imaginea se va modifica până la o vedere de aproape. Aici puteţi apela la meniul contextual pentru fiecare oraş/sat de ţărani la fel ca pe insula ta.


Harta mărilor


Fiecare punct de pe hartă este reprezentat de două grupuri de câte trei cifre (coordonatele punctului) şi sunt vizibile pe partea stânga-jos a hărţii insulei. Numărul de mării va fi concatenarea cifrei corespunzătoare sutelor fiecărei coordonate.

Aspectul schematic al mărilor este prezentat mai jos. Ştiind marea pe care vă aflaţi, puteţi să vă daţi seamna, cu ajutorul hărţii de mai jos, în care parte a lumii vă siţuaţi (nord-vest, nord-est, sud est sau sud-vest).



Hcontinente.png


Timpul de călătorie


Făcând clic pe săgeata din stânga jos, apare lista de nave. Prin selectarea unei nave şi deplasarea cursorului pe hartă, se va afişa timpul necesar pentru ca nava să călătorească distanţa dintre poziţia cursorului şi oraşului propriu a cărei direcţie este indicată de săgeată.


Timpul de călătorie.png