Harta

De la Wiki Grepolis RO
Jump to navigation
Atenţie! Grepolis versiunea 2.0.png
Această pagină prezintă si informaţii vechi, valabile doar versiunii initiale a jocului, Grepolis 1.x!

Aceasta versiune a fost complet inlocuita cu versiunea a 2-a (Grepolis 2.x) a jocului incepand cu data de 15 noiembrie 2011. Pentru mai multe detalii citiţi anunţurile de pe forum!Harta


În Grepolis, navigaţi în trei feluri diferite de vedere asupra insulei dumneavoastr[. Cea mai simplă "Privirea generală asupra oraşului" - este descrisă în capitolul Informaţii de bază. În aceasta, puteţi administra şi extinde polisul dumneavoastră.

Harta Insulei


"Adevăratul dispreţ al unui invadator este demonstrat de faptele de vitejie de pe câmpul de luptă" – Hermocrates


Island.png


Pentru a vizualiza zona înconjurătoare faceţi click pe poza din dreapta sus a ecranului. Aici puteţi vedea toate satele de ţărani şi polisurile ostile, care sunt în prezent stabilite pe insula ta. Aceasta hartă arată satele şi oraşele din apropiere. Faceţi click pe sate de ţărani sau pe un polis ales de dumneavoastră pentru a vizualiza meniul de acţiune.

Această hartă este uşor de mutat şi se poate mări şi micşora pentru a se obţine o vizualizare mai bună. De asemenea, se permite să mutaţi harta dumneavoastră pentru a vedea insulele învecinate. Este destul de uşor de utilizat, atâta timp cât distanţele nu sunt prea mari.Marcaje hartă

Simbol Descriere
Own City Frame.png Acest oras va apartine.
Alliance City Frame.png Acest oras apartine unui coleg de alianta.
Pact City Frame.png Acest oras apartine unui jucator membru al unei aliante cu care aveti incheiat pact.
Enemy City Frame.png Acesta este un oras dusman.
UnAllied City Frame.png Acest oras apartine unui jucator care nu face parte dintr-o alianta cu care nu aveti incheiate nici un fel de relatii diplomatice.
Ghost-town-Flame.png Acesta este un oras abandona(fantoma) care nu apartine nimanui. In timp acesta se va degrada pana la disparitia completa de pe harta.


De asemenea, puteţi aloca culori polisurilor anumitor jucători sau alianţe .

Schimbare culori.pngOraşele sunt reprezentate pe harta insulei în funcţie de punctele lor. Mai jos sunt prezentate diferite stadii de reprenzentare a polisurilor.

Image Palier 1.png Palier 2.png Palier 3.png Palier 4.png Palier 5.png
Puncte până la 599 puncte de la 600 până la 2399 puncte de la 2400 până la 5399 puncte de la 5400 până la 9999 puncte peste 10 000 puncte


Satele de ţărani

În satele de ţărani, aveţi trei opţiuni diferite:

  1. Informaţii de bază care vă oferă statisticile actuale ale satului (puterea, starea şi raportul actual de comerţ).
  2. Atac unde alegeţi numărul şi tipul de unităţi ce doriţi să le tirmiteţi.
  3. Piaţa vă permite să faceţi schimburi de resurse cu alţi jucători la o rată de beneficii convenabilă. Puteţi face comerţ doar dacă aveţi o piaţă construită.


Polisurile altor jucători

În polisurile care aparţin unor jucători aveţi 6 opţiuni. Acestea includ comerţul prietenos şi trimiterea unei armate!

  1. Informaţii de bază care vă oferă starea actuală a polisului.
  2. Sprijinire unde alegeţi numărul şi tipul de unităţi ce urmează să le tirmiteţi sprijin.
  3. Atac unde alegeţi numărul şi tipul de unităţi trimise şi selectaţi "Atac"
  4. Negoţ vă permite să faceţi schimburi de resurse cu alţi jucători la o rată de beneficii convenabilă. Puteţi face comerţ doar dacă aveţi piaţa construită.
  5. Aplicare puteri divine. Cu templul dumeavoastră construit puteţi obţine favoruri divine, care sunt folosite pentru a vă ajuta, sau pentru a împiedica alţi jucători. Aici este locul unde puteţi activa aceste puteri.
  6. Spionaj de unde trimiteţi spionii dumneavoastră, pentru a afla starea actuală a duşmanului tău.


Indicatorul de resurse

In centrul insulei este o pictogramă care arată două simboluri cu resurse (lemn/piatră/monede de argint) cu un + pentru o resursă şi un - pentru altul. Aceste pictograme ne arată că o resursă va avea un bonus de producţie şi cealaltă resursă va suferi o micşorare a producţiei. Aceste bonusuri/micşorări de producţie nu intră în joc până în momentul în care aţi îmbunătăţit producătorul resurseo în cauză până la nivelul 20 (fabrica de cherestea, cariera şi mina de argint).


Harta Lumii


"Forţele armate în străinătate au o mică valoare, cu excepţia cazului în care există un consiliu prudent acasă" - Cicero

World.png


Doriţi o vizualizare mai largă? Faceţi click pe punctele cardinale mici şi privirea principală se va schimba în cea de hartă a lumii. De aici puteţi vedea cine sunt cei de pe insulele vecine şi puteţi plănui dominarea lumii. Aveţi posibilitatea să mutaţi imaginea în jurul harta prin glisarea şi fixarea imaginii sau dând click pe săgeţi (nord, est, sud sau vest) deasupra marjelor.

Dacă doriţi să obţineţi o vedere mai de aproape a unei insule care vă interesează, sau pentru a vedea un oraş, doar faceţi dublu click şi imaginea se va modifica până la o vedere de aproape. Aici puteţi apela la meniul contextual pentru fiecare oraş/sat de ţărani la fel ca pe insula ta.


Harta mărilor


Fiecare punct de pe hartă este reprezentat de două grupuri de câte trei cifre (coordonatele punctului) şi sunt vizibile pe partea stânga-jos a hărţii insulei. Numărul de mării va fi concatenarea cifrei corespunzătoare sutelor fiecărei coordonate.

Aspectul schematic al mărilor este prezentat mai jos. Ştiind marea pe care vă aflaţi, puteţi să vă daţi seamna, cu ajutorul hărţii de mai jos, în care parte a lumii vă siţuaţi (nord-vest, nord-est, sud est sau sud-vest).Hcontinente.png


Timpul de călătorie


Făcând clic pe săgeata din stânga jos, apare lista de nave. Prin selectarea unei nave şi deplasarea cursorului pe hartă, se va afişa timpul necesar pentru ca nava să călătorească distanţa dintre poziţia cursorului şi oraşului propriu a cărei direcţie este indicată de săgeată.


Timpul de călătorie.png