Polis

De la Wiki Grepolis RO
Versiunea din 4 februarie 2011 00:59, autor: Smokey (discuție | contribuții) (Anularea modificărilor efectuate de către Smokey (discuție) și revenire la ultima versiune de către Shadow)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Jump to navigation


Polis


Fiecare jucător beneficiază de propriul Polis încă de la începutul jocului. Asemenea unui oraș, el reprezintă punctul de pornire pentru construcția de clădiri și trupe și va reprezenta patria imperiului tău pentru o vreme - înainte de a fi cucerit sau de a cuceri si coloniza alte polisuri.

Polisul deţine trupe şi clădiri. Punctajul se calculează ca şi suma punctajelor clădirilor componente din acel polis. Numărul maxim de puncte pe care îl poate atinge un polis este de 13 716 puncte.

În plus de aceasta, un jucător poate intra în posesia altor polisuri prin Colonizare, cucerire sau revoltă.

Rolul Polisurilor

Fiecare jucător deţine cel puţin un polis. Polisurile reprezintă legătura jucătorilor cu dimensiunea fizică a jocului. Doar deţinând polisuri se pot trimite trupe spre atac, respectiv sprijin, efectua negoţ, şi dezvolta un imperiu. Deasemenea, în lipsa polisurilor jucătorul nu poate comunica prin mesaje cu alţi jucători şi nu poate interacţiona cu alianţa.

Independenţa polisurilor

Fiecare polis este compus din mai multe elemente. Acestea sunt după cum urmează:

Toate abilităţile şi elementele specificate mai sus depind direct de fiecare polis în parte şi pot fi transmise între polisuri doar indirect. Chiar şi în cazul trupelor unde este permis sprijinul altor polisuri, dar ele continuă să depindă şi pot executa ordine doar pornind din polisul natal.

Se poate observa deci că polisurile unui jucător sunt entităţi separate - controlate doar de acelaşi strateg. Polisurile aceluiaşi jucător împart doar favorurile divine şi producţia acestora. În plus, ele nu se pot ataca unul pe celălalt - orice tentativă se soldează cu pierderi nule de trupe şi un raport corespunzător din partea sistemului.

Abilităţile unui polis

Un polis poate face negoţ, ataca, sprijini sau cuceri alte polisuri, recruta trupe, cerceta tehnologii şi construi noi clădiri (sau dezvolta clădiri deja existente).

Negoţ

Vezi Negoţ.

Atac/Sprijin

Orice polis poate ataca şi susţine alte polisuri, singura excepţie fiind atacul polisurilor aceluiaşi jucător. Trupele trimise ca şi sprijin nu pot fi controlate de acel polis. Controlul trupelor presupune următoarele:

  • consum de populaţie din polis
  • posibilitatea de a ordona atacul altor polisuri, respectiv sate de ţărani
  • ordinul de a sprijini alt polis (este necesară întoarcerea sprijinului în polisul nativ înainte ca trupele să poate fi trimise spre a sprijini un alt polis)

Recrutarea Trupelor

Trupele terestre şi zburătoare pot fi recrutate în Cazarmă, iar cele navale în Port.

Cercetare

Vezi Cercetare.

Clădiri

Comenzile de construcţie de clădiri sunt făcute în Senat, pentru a putea efectua diverse acţiuni şi câştiga puncte adiţionale. Tabelul de mai jos include o listă cu acţiunile activate de clădiri specifice.


Clădire     Acţiune activată    
Senat Construcţie clădiri
Agora Trupe în polis, retragere trupe, Simulator, puncte de cultură
Fermă Populaţie polis şi convocarea garzii oraşului
Depozit Resurse polis
Fabrică de cherestea Producţie resurse (lemn)
Carieră de piatră Producţie resurse (piatră)
Mină de argint Producţie resurse (argint)
Cazarmă Recrutare trupe terestre şă zburătoare
Port Recrutare unităţi navale
Peşteră Spionare polisuri
Piaţă Negoţ (sate de ţărani şă alte polisuri)
Academie Cercetare tehnologii
Templu Venerare zei şi producţie de favoruri divine
Zid Apărarea polisuluiTransferul polisului


Singurul mod prin care un polis poate fi transmis de la un jucător la altul este prin cucerire sau revoltă. Nu este posibil transferul paşnic sau direct de polisuri între jucători, chiar dacă cei doi aparţin aceleiaşi alianţe.