Colonizare

De la Wiki Grepolis RO
Jump to navigation

Colonizarea

În timp ce ai explorat harta poate ai observat câteva banere gri. Aceste banere marchează locurile unde îţi poţi stabili un nou polis. Colonizarea este crearea unui nou polis care nu aparţine şi nu a aparţinut nimănui vreodată. După ce veţi coloniza un polis, veţi putea face schimb de resurse între polisurile dumneavoastră.

Necesităţi

Clădiri:

Academie: Nivelul 22

Port: Nivelul 20


Cercetări:

Navă de colonizare


Procesul de colonizare

După ce îndeplineşti condiţiile, este simplu sa începeţi să întemeiaţi un nou polis.

  • După ce aţi construit o navă de colonizare va trebui să găsiţi un loc potrivit pentru colonizare. Este de preferat să vă găsiţi un loc apropiat de primul dumneavoastră polis pentru ca nava ta de colonizare să nu călătorească prea departe.
  • Începeţi prin a da un click pe locul ales si apăsând pe "Întemeiază un nou polis"
  • Alegeţi trupele care doreţi să navigheze până la polis - nu este obligatoriu sa trimiteti alte unitati impreuna cu nava
  • După ce ai terminat apasă pe butonul "Stabilire Polis" şi flota ta va naviga înapoi.
  • În momentul în care nava de colonizare ajunge la polis, va începe procesul de colonizare care va dura 24 de ore. După cele 24 ore, veţi primi polisul care va avea în jur de 700 puncte.

În funcţie de distanţa dintre polisuri, poate să dureze o vreme până când flota va ajunge. Durata maximă de parcurgere a unei nave de colonizare este de 48 de ore. După ce ajunge veţi primi un raport şi trupele din nava de colonizare vor începe automat să construiască prima clădire din noul tău polis. Construcţia primei clădiri în noul polis va dura 24 de ore şi resursele pentru această clădire sunt incluse în costul navei de colonizare. Când clădirea va fi terminată vei primi un mesaj la "Prezentarea oraşului".

După ce veţi îndeplini toţi paşii de mai sus veţi avea al doilea polis.

Al doilea polis va începe cu următoarele clădiri :

Cucerirea

Cucerirea pe grepolis se găseşte în două moduri diferite. (în funcţia de lumea pe care jucaţi) Cucerirea înseamnă să luaţi un oraş ce aparţine unui jucător sau a aparţinut (a devenit oraş fantomă, părăsit).

Cucerirea normală

Se găseşte pe lumile Alpha, Beta, Gamma.

Necesităţi

Clădiri:

Academie: Nivelul 28

Port: Nivelul 20


Cercetări:

Navă de colonizare

Cucerire


Cucerirea cu revoltă

  • Sistemul de revoltă este un sistem mai complex care presupune o mulţime de elemente tactice şi îmbunătăţeşte modul de joc. A fost nevoie de acest nou sistem pentru a echilibra jocul deoarece jucătorii mai mici (cu un singur oraş) sunt practic blocaţi atunci când are loc o cucerire (cu vechiul sistem).
  • Revolta va înlocui cucerirea în academie. Când un jucător va ataca adversarul, el va avea posibilitatea de a declanşa o revoltă. El ridică o armată de rebeli în timpul atacului şi apoi pleacă, ca un atac normal. Rebelii încearcă să primească sprijin în timpul următoarelor 12 ore declanşând revolta. După aceste 12 ore va fi o perioadă de furie. Această furie durează 12 ore. În cazul în care atacatorul original vine cu o navă de colonizare în timpul furiei şi câştigă lupta el va cucerii acel oraş fără a fi nevoie să mai aştepte.
  • În această perioadă de 12 ore în care jucătorul suferă revolta are controlul deplin al oraşului său şi poate ataca sau construii clădiri.


Necesităţi

Clădiri:

Academie: Nivelul 28

Port: Nivelul 20


Cercetări:

Navă de colonizare

Cucerire

Alte informaţii

Colonize ship 90x90.jpg

  • Apărare Def.png - 500
  • Viteză Speed.png - 3

Cultură

Pentru a coloniza sau cucerii un polis aveţi nevoie de un nivel cultural care să vă permită acest lucru. Pentru al doilea polis aveţi nevoie întotdeauna de 3 puncte de cultură. Puteţi verifica punctele de cultură la Agora -> Cultură. Punctele de cultură sunt aceleaţi pentru toate oraşele. La Agora puteţi afla câte oraşe mai puteţi coloniza sau cucerii.


Numărul de oraşe Puncte de cultură necesare
1 0
2 0
3 3
4 9
5 18
6 30
... ...
n (n-2)*(n-1)*3/2Trupe

Pentru a cucerii sau coloniza un polis este necesară o navă de colonizare, trupe terestre şi nave de atac sau apărare. Nava de colonizare poate fi construită în port imediat ce a fost cercetată.