PrimiiPasi

De la Wiki Grepolis RO
Versiunea din 10 martie 2015 23:27, autor: Tontea (discuție | contribuții) (Pagină nouă: {{Incomplet}} {{Modificabil}} Aici poţi găsi informaţii fundamentale despre joc şi despre primii paşi în joc. == Resurse == ''„Către oamenii curajoşi, premiile pe...)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Jump to navigation
Atenție! Atentie.png
Această pagină nu este terminată în momentul de față și poate suferi modificări ulterioare!

Anumite informații prezentate pot fi incorecte sau incomplete!


Atenție! Information.png
Această pagină are nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a fi completată și/sau corectată.

Pentru a putea modifica pagina trebuie sa fiți utilizator înregistrat pe acest wiki!
Vă rugăm consultați această pagină pentru a afla cum puteți modifica o pagina wiki!


Aici poţi găsi informaţii fundamentale despre joc şi despre primii paşi în joc.


Resurse

„Către oamenii curajoşi, premiile pe care le oferă războiul sunt libertatea şi faima.” - Lycurgus al Spartei

Exploatarea resurselor este baza ascensiunii Polisului dumneavoastră a devenii puternic pe insulă. În Grepolis, există 4 tipuri de resurse – 3 normale şi 1 de tip special. Resursele normale sunt lemn, piatră şi monede de argint. Miticul Panteon a jucat un rol important în Grecia antică şi din această cauză cel de-al patrulea tip de resurse este favoarea divină a zeilor. Pentru toate unităţile construcţiile, aveţi nevoie de resurse. Primeşti automat resurse, ca urmare a producţiei minelor (de lemn, piatră şi argint), sau templului (favor divin) chiar dacă nu eşti logat pe cont.

Valoarea totală a resurselor primite pe oră depinde de nivelul minelor dumneavoastră. Pentru ca resursele produse să nu fie irosite, aveţi nevoie de un depozit care să fie cât mai mare posibil. Pe bara de resurse puteţi vedea cât de mare este depozitul dumneavoastră şi cât de multe materii prime şi favoruri divine aveţi depozitate .

Primii paşi

La început, polisul dumneavoastră necesită un singur lucru mai presus de toate celelalte: Resurse. Fabrica de cherestea produce lemn, cariera de piatră produce piatră şi mina de argint produce monede de argint. Favoarea pe care zeii o acordă, în cursul jocului este foarte importantă, dar la început nu este necesară. Cu cât construieşti aceste clădiri mai mari, cu atât mai mare îţi va fi şi producţia. În primele zile este important să-ţi construieşti minele.

În timp ce vă construiţi clădirile de resurse la un nivel mai mare, va fi necesar să ridicaţi şi nivelele fermei dumneavoastră. De fiecare dată când o clădire este ridicată la un nivel mai mare va fi necesară mai multă populaţie să păstreze clădirea în stare bună de funcţionare. După ce vă extindeţi clădirile de resurse, va fi necesar să măriţi depozitul. După aceasta, securitatea oraşului tău va fi următoarea sarcină la care trebuie lucrat. După toate acestea, veţi dori să vă protejaţi resursele proaspăt achiziţionate, de mâinile lacome ale vecinilor voştri. Ei îţi pot fura resurse dacă vă atacă. Depozitul oferă acelaşi ajutor şi aici. Cu cât depozitul e mai mare cu atât se pot stoca mai multe resurse şi cel mai greu este pentru un duşman să le ia pe toate. Apoi, veţi avea resursele necesare pentru construirea Polisului dvs. Şi pentru a vă apăra împotriva duşmanilor. Ar trebui să lucrezi la aceste sarcini mai ales dacă există alte oraşe puternice pe insula ta. În plus, trebuie să extindeţi zidul oraşului. În urma acestor paşi ar trebui să ai suficientă protecţie în timpul fazei de început a jocului şi să vă ajute să provocaţi daune agresorilor lacomi care încearcă să vă ia resursele.

Dupa ce producţia în Polis atinge un nivel de care sunteţi mulţumiţi, ar trebui să începeţi să produceţi şi trupe, deasemenea se pot începe târgurile. În cazarmă, puteţi să antrenaţi luptători cu spada. Aceştia nu sunt ideali pentru atacuri, dar oferă posibilitatea de a ataca jucători foarte slabi sau de a cere tribut pe farmarea satelor.

De asemenea, ar trebui să vă preocupe să deveniţi un membru într-o alianţă puternică. Jucând împreună, jucătorii se pot apăra mai bine şi pot face mai bine târguri între ei. În plus, aveţi posibilitatea de a face cunoştinţă cu oameni de treabă. Este mai logic pentru un începător să intre într-o alianţă deja existentă în apropiere, decât să întemeieze una nouă.

Început întârziat

Dacă începi să joci pe o lume într-o fază de joc înaintată, schimbarea strategiei e importantă. Producţia rapidă de resurse joacă un rol important în construcţia cât mai rapidă a polisului tău. De asemenea, este extrem de important să te protejezi împotriva atacurilor vecinilor tăi. Pentru a preveni pierderea de resurse, extindeţi zidul oraşului şi magaziei. Apoi, produceţi câteva unitaţi pentru a apăra oraşul tău. E bine să vorbeşti cu vecinii – să ai o bună comunicare cu ei, te poate salva de batalii fără speranţă dacă vă aliaţi. În cazul în care polisul dumneavoastră a devenit suficient de mare ar trebui să încercaţi să capturaţi resurse de la vecinii dvs. (sate de ţărani în primul rând, apoi jucatori reali, atunci când eşti destul de puternic). Resursele capturate pot ajuta foarte mult la extinderea polisului dumneavoastră.

Acum se ajunge la diferenţa cea mare faţă de modul normal de construcţie a jocului: Nu comite greşeala de a părăsi rapid insula pe nave coloniale. Se pare că în mod logic, acesta ar fi următoarea etapă în expansiune. Cu toate acestea, este o greşeală jenantă, pentru că jucatorii puternici vor încerca să obţină primii oraşele din zona dumneavoastră pentru a avea în cursul jocului o poziţie strategică mai bună. Dacă investeşti materiile prime numai în construirea unei ofensive, vei fi o ţintă uşoară pentru aceşti jucători! Ei au posibilitatea să aducă pierderi mari celor pe care îi atacă, iar ei să aibă pierderi foarte mici.

Cea mai bună strategie constă în construirea unui polis defensiv puternic, care să conţină o numeroasă garnizoană de luptători cu spada şi de arcaşi . Vei fi o ţintă neatractivă pentru jucătorii mai mari. În cazul în care în mod constant au pierderi mari în oraşul tău, de obicei ei vor înceta atacurile.

Aceasta fază de construire a unei poziţii sigure, te va costa ceva timp, dar aduce şi un bonus pentru că vei putea utiliza trupele de apărare din nou şi din nou. Dacă acum aveţi o apărare bună, puteţi să vă pregătiţi de expansiune şi să începeţi construcţia de trupe ofensive.

Privirea generală asupra oraşului

Privirea generală asupra oraşului oferă informaţii importante despre polisul dumneavoastră ca vedere separată. Deci, puteţi vedea acolo: paşii de construcţie; producţia curentă de resurse; trupele prezente în oraş şi mişcările de trupe.

Reprezentarea grafică a clădirilor se modifică în funcţie de nivelul lor de extindere. Cu o privire rapidă, puteţi vedea cât de dezvoltat e polisul dumneavoastră. Cu cât devin clădirile mai avansate, stilul se schimbă pentru a arăta clădiri mai mari. Vor deveni mai elaborate cu cât sunt mai avansate până când sunt complet construite.

Cu un clic pe diferite clădiri, sunteţi adus în meniul clădirii respective şi puteţi utiliza opţiunile lor interne. De exemplu: construirea navelor în port sau efectuarea de cercetări în cadrul Academiei.

Schimbă numele Polisului

Aveţi posibilitatea să redenumiţi Polisul dvs. cu uşurinţă. Faceţi dublu-clic pe numele oraşului. După introducerea noii denumiri veţi putea să faceţi clic pe săgeata în jos din dreptul noului nume pentru a salva noul nume.

Construieşte clădiri

Dacă doriţi să construiţi sau să extindeţi o clădire, trebuie să apeşi pe Senat şi acolo pe “Extinderea la nivel X". Se necesită întotdeauna o anumită cantitate de lemn, piatră şi monede de argint pentru a construi. Cantitatea necesară depinde de tipul şi nivelul de extindere a clădirii. Cantitatea necesară depinde de clădirea aleasă şi de nivel. Cu cât mai mare nivelul, cu atât mai multe materii prime sunt necesare pentru extindere.

În plus, construirea unor clădiri în Grepolis depinde de nivelele de extinderea ale altor clădiri. De exemplu, poţi construi doar un loc de piaţă dacă depozitul şi peşteră au ajuns deja la un anumit nivel. În Senat aceste condiţii sunt indicate lângă costurile în resurse ale clădirilor.

Recrutează trupe

Puteţi recruta trupe Grepolis în cazarmă. Prima unitate disponibilă care poate fi antrenată este luptătorul cu spada, o unitate simplă, defensivă, care nu ar trebui subestimată. Pe parcursul jocului, puteţi efectua cercetări în academie şi construi apoi alte trupe, cum ar fi: arcaşi; aruncători cu praştia; hopliţi; cavalerie şi catapulte.

Odată ce aţi construit un templu, aţi ales un Zeu şi s-au produs puncte de favoare divină, puteţi antrena în cazarmă unităţile mitice ale Zeului ales dacă se îndeplinesc condiţiile pentru antrenarea acestor trupe. Acestea sunt superioare unităţilor normale, ca şi forţă, dar sunt costisitoare şi deasemenea utilizează favoarea divină.

În portul dumneavoastră, puteţi construi unităţi navale. Începe cu nave de transport şi mai târziu puteţi construi: Bireme; Nave de foc; Nave de demolare, Trireme şi Nave Coloniale în funcţie de nivelul de extindere a portului şi stadiului de cercetare a academiei dumneavoastre. Acestea din urmă sunt condiţiile pentru a cuceri alte oraşe. Dacă aţi ales Zeul Poseidon, puteţi construi Hydra în port, o unitate mitică, cea mai puternică în apă.

La prezentarea trupelor, veţi găsi o scurtă descriere care prezintă condiţiile necesare pentru a le produce precum şi informaţii despre puterea trupelor.

Sate de ţărani

Atenţie! Grepolis versiunea 2.0.png
Această pagină prezintă si informaţii vechi, valabile doar versiunii initiale a jocului, Grepolis 1.x!

Aceasta versiune a fost complet inlocuita cu versiunea a 2-a (Grepolis 2.x) a jocului incepand cu data de 15 noiembrie 2011. Pentru mai multe detalii citiţi anunţurile de pe forum!


Nu eşti singur pe insula ta. Pe langă alţi jucători, veţi găsi o mulţime de sate de ţărani ca vecini. Contactele inteligente vă pot oferi multe resurse pe care le puteţi utiliza în special la începutul jocului.

Satele de ţărani prezintă trei caracteristici fundamentale: dispoziția, puterea și un raport privind comerțul cu acel sat.

Pentru a obţine resurse din satele de ţărani trebuie să trimiteţi trupe să ceară tribut.

Pentru a ataca un sat de ţărani urmaţi paşii următori:

  • Selectaţi un sat de ţărani din vecinătatea dumneavoastră de pe insulă, selectaţi vederea de atac şi selectaţi opţiunea "prădare resurse".
  • Alegeţi trupele care vreţi să le trimiteţi. În funcţie de cât de multe trupe trimiteţi, ele vă vor aduce mai multe sau mai puţine materii prime în polisul dumneavoastră.
  • Satul de ţărani va reacţiona la cererea de tribut şi în cele din urmă va fi chiar enervat de cerinţele tale. Valorile de aprobare a satelor de ţărani se înscriu după fiecare cerere pe care o faceti. Începi cu o valoare de aprobare (dispoziţie) de 100 la sută. În cele din urmă există riscul de a întâmpina o rezistenţă care poate pune în pericol trupele tale.

Este cel mai bine să ceri în mod regulat tribut din aceste sate, cu scopul de a creşte rapid. Acest lucru creează o problemă pentru că scade aprobarea şi tu trebuie să reacţionezi la această problemă. Trebuie să încerci să ataci sate de ţărani diferite de pe insula ta. Puteţi creşte dispoziţia atunci când trupele dumneavoastră efectuază lucrări de construcţie civile (cresc puterea). Ele ajută satul de ţărani la ridicarea de clădiri, drenaj de câmpuri şi recoltarea de culturi. Pentru tine, acest lucru înseamnă că trupele tale sunt obligate pentru o perioadă mai lungă de timp să stea în afara oraşului, fără să primeşti resurse pentru timpul investit. Pe termen lung acest lucru este benefic, vă aduce mai multe resurse de la acele sate.

Practic această formulă simplă se aplică la satele de ţărani: cu cât trimiţi mai multe trupe şi cu cât e mai mare dispoziţia satului de ţărani, cu atât mai mare va fi prada.

Pentru mai multe detalii, vedeţi Sate de ţărani.

Scopul jocului

Scopul acestui joc este de a trăi visul din epoca medie greacă, de a deveni un erou! Trebuie să îţi cucereşti duşmanii, să vă distrugeţi inamicii şi să obţineţi favoarea finală a zeilor!