Grepolis 2.0

De la Wiki Grepolis RO
Jump to navigation


Grepoforum.png


Grepolis 2.0 este un primul update major care va schimba în mare parte modul actual de joc. Această nouă versiunea conţine mai multe îmbunătăţiri ale jocului, pe care le vom prezenta în continuare pe această pagină.

Lumea Kappa a fost lansată pe 7 aprilie 2011 şi este prima lume de joc românească cu această versiune de joc.

Noua interfaţă


Una din cele mai semnificative modificari daca ar fi sa comparam cu alte actualizari este noul decor al hartii. Acesta va oferi jucatorului o mai buna perceptie despre locul unde va fi localizat pe harta lumii. Satele de tarani, orasele inamice si insulele din vecinatate vor fi vazute mai usor. Veti putea naviga pe harta prin (drag and drop) pentru a explora teritoriile din vecinatate. De asemenea retineti ca harta va fi afisata pe tot ecranul in loc de doar un dreptunghi mic cum era in versiunea anterioara.

Grepo2 part73.png1. Numele oraşului

Puteţi schimba numele oraşului care acum apare în centru sus, apăsând dublu click pe numele care este afişat. Dacă se apasă doar o singură dată (simplu click) toate oraşele pe care jucătorul le deţine vor fi afişate sub forma unei liste. Apăsând pe numele oraşelor din această listă veţi fi mutat pe hartă în locul oraşului respectiv .

2. Bara Rapidă

Bara rapidă afişează mişcările de trupe şi activităţile de schimb, comenzile de construcţie şi alte câteva opţiuni utile. Începând din stânga, icoana ce reprezintă o lupă şi o casă vă duce spre privirea generală asupra oraşului. Cele doua sageţi vă ajută să navigaţi între oraşele jucătorului. Dacă aveţi activat Administratorul veţi putea folosi notepad-ul şi privirea generală. Notepad-ul este reprezentat de un stilou şi un jurnal. Icoana către privirea generală are forma unui ochi în interiorul unui triunghi. Privirea generală vă oferă tabele folositoare şi deasemenea privirea de ansamblu asupra armatei sau resurselor. Următoarele icoane reprezintă recrutarea de trupe, mişcarea de trupe şi activităţile de schimb care sunt afişate în secţiuni separate. Numărul acestor activităţi este afişat lângă icoane

3. Resursele, capacitatea depozitului şi populaţia

În partea dreaptă sus puteţi vedea resursele curente: Lemn, Piatră și Argint. Numărul reprezintă resursele curente disponibile în oraş. Indicatorul în forma literei "C" din jurul resurselor reprezintă capacitatea disponibilă a depozitului. În imaginea din exemplu, Piatra este la capacitatea de 3/4, în timp ce Argintul și Lemnul ocupă doar o treime din spaţiul pe care îl pot ocupa. Indicatoarele pentru populaţie şi pentru favoruri divine care sunt localizate lânga resurse sunt prezentate şi ele tot în această formă.

4. Zeul venerat

În partea dreaptă sus a ecranului este prezentat zeul venerat în acel moment. Chiar dedesubt este un fulger. Apăsând pe acest fulger vor fi afişate puterile divine ce pot fi utilizate asupra acestui oraş. Viteza trupelor şi afişarea unităţilor

Trupele disponibile din acel oraș sunt afişate sub imaginea zeului venerat, într-un meniu expandabil. Dacă selectaţi o unitate şi un oraş ţintă, veţi putea vedea cât va dura până ce trupele dumneavoastră vor ajunge în acel loc. Aceasta este o unealtă folositoare atunci când veţi dori să daţi atacuri coordonate.

5. Viteza trupelor şi afişarea unităţilor

Trupele disponibile din acel oraș sunt afişate sub imaginea zeului venerat, într-un meniu expandabil. Dacă selectaţi o unitate şi un oraş ţintă, veţi putea vedea cât va dura până ce trupele dumneavoastră vor ajunge în acel loc. Aceasta este o unealtă folositoare atunci când veţi dori să daţi atacuri coordonate.

6. Miniharta

Miniharta este acum localizată in coltul stanga sus. Este o versiune compactă a harţii. Daţi dublu click pe această hartă şi veţi putea vedea o parte mai mare a hărţii într-o clipă. Pentru a focaliza harta este necesar să daţi dublu click pe regiunea ce doriţi să o observaţi. Sub minihartă sunt afişate coordonatele x şi y. Pentru a merge la coordonate specifice va trebui să introduceţi coordonatele în locul special creat şi apoi să apăsaţi pe butonul ce reprezintă o săgeată care cade (sari la coordonatele). Următorul buton arată marcajul alianţelor pe baza de culori. Ultimul buton vă readuce la oraşul curent.

7. Opţiunile premium

După cum probabil ştiţi din versiunile anterioare, opţiunile premium sunt afişate aici. Toate opţiunile active sunt colorate, toate opţiunile inactive sunt prezentate în gri.

8. Meniul de navigare

Aceste link-uri sunt familiare majorităţii jucătorilor deoarece ele au fost prezente în meniurile de navigare ale versiunilor precedente. Toate linkurile se explică singure şi conduc la opţiuni cheie ale jocului Grepolis. De exemplu: Rapoarte, Setări, Profil, Forumul Alianţei, Chat.

9. Managementul Ferestrelor

Noul design al jocului Grepolis permite jucătorilor să folosească mai multe ferestre deodată. Acum jucătorii au posibilitatea să vadă forumul alianţei şi prezentarea oraşului deodată. Aproape toate ferestrele pot fi minimizate şi mutate. Ferestrele minimizate se găsesc în partea stânga jos a ecranului. Butonul marcat cu "X" închide deodată toate ferestrele deschise.

10. Mesajele jocului

Noile evenimente din joc de exemplu atacurile, mesajele, vor apărea în partea dreaptă a ecranului sub forma unor mici notificări pop-up. Aceste notificări pot fi şterse pe rând sau deodată. Notificările conţin link-uri către respectivele rapoarte sau mesaje.

11. Meniul radial al oraşului

Dacă se selecteaza un oraş de pe hartă, vor apărea mai multe opţiuni pe care le poate utiliza jucătorul. Acum vei putea de exemplu să ataci, să spionezi, să aplici o putere divină sau să faci schimb de resurse cu un alt oraş cu un simplu click.

12. Satele de ţărani

Majoritatea insulelor sunt populate cu sate de ţărani. Vei putea ataca sau să faci schimb de resurse cu aceste sate de ţărani pentru a obţine resurse. Mai târziu în joc vei putea cuceri satele de ţărani. Satele de ţărani care îţi aparţin îţi pot plăti tribut şi sunt marcate cu steag verde. Satele de ţărani care nu-ţi aparţin sunt marcate cu steag rosu.

13. Minunile Lumii

După câteva luni, minunile lumii vor fi disponibile. Locuri speciale vor fi vizibile pe toate insulele unde se pot construi aceste minuni ale lumii. Dacă vei selecta un astfel de loc de construcţie vei primi informaţii suplimentare despre acest fel de cladire.

Negustorul Fenician

Orele de sosire si de vizita

Negustorul Fenician va ajunge intr-unul din porturile dumneavoastra la fiecare 24 de ore cu conditia ca in acel oras sa aveti construit Portul. Negustorul va ramane in orasul dumneavoastra maxim 8 ore inainte de a porni in vizita spre alt port de-al dumneavoastra. Jucatorii nu pot alege orasul pe care il va vizita Negustorul Phoenician; este o variabila aleatoare.

Schimbul de resurse

Negustorul Fenician ofera 2 resurse disponibile pentru schimb. Jucatorul poate utiliza resursa neutilizata de negustor pentru a plati pentru una din cele doua optiuni. Negustorul are o ratie de 1:1,5. Va dam un mic exemplu: Negustorul ofera lemn si piatra. Am posibilitatea sa folosesc monede de argint pentru a face schimb cu una din cele doua resurse (nu cu ambele). Sa spunem ca vreau piatra. 100 monede de argint imi va da 150 piatra (ratia de schimb 1:1,5)

Cumpararea trupelor

Negustorul Fenician de asemenea poate sa vanda trupe. Sunt 3 tipuri diferite pe care le poate oferi in schimbul monedelor de argint. Tipul trupelor oferite de negustor sunt aleatoare, dar unitatile normale pot aparea mai des. Unitatile mitice pot aparea si ele, totusi sansele ca ele sa fie disponibile sunt destul de reduse.

Minunile lumii

Minunile lumii ofera o noua si incitanta dinamica jocului Grepolis care afecteaza in special jocul in echipa la sfarsitul jocului. Sapte noi cladiri vor fi disponibile, care vor putea fi construite pe insule specifice. Daca o alianta detine toate orasele de pe o insula unde se poate construi Minunea lumii si daca cerintele pentru Era Minunilor Lumii au fost indeplinite atunci constructia Minunii lumii poate incepe. Resurse si favoruri divine sunt necesare pentru constructia Minunii lumii.

Era Minunilor Lumii

Era Minunilor lumii incepe atunci cand urmatoarele cerinte sunt indeplinite:

  1. Lumea exista de mai mult de 9 luni
  2. Numarul punctelor celor mai bune 50 de aliante insumate sunt de cel putin 250 milioane
  3. Dupa 9 luni de la inceperea lumii cele 250 de milioane de puncte necesare aliantelor de top vor fi reduse cu 13 milioane/luna

Conditiile de victorie a aliantelor

Daca o alianta va avea sub control 4 din cele 7 minuni ale lumii va castiga lumea. O lume cu eroi va fi deschisa celor mai buni jucatori ai lumii. Lumile cu eroi vor avea setari speciale, configuratii si caracteristici exclusiv pentru ele.

Hades

Hades zeul lumii de dincolo va ajuta jucatorii versiunii 2.0 a jocului Grepolis si va fi al 5-lea zeu disponibil jucatorilor. Aresenalul sau consta intr-o serie de noi puteri divine si 2 noi si unice unitati mitice.

Unitatile mitice

Orasele unde este venerat Hades vor putea dispune de urmatoarele unitati:

Furiile sunt progenituri hidoase ale lui Hades si Persephona. Aceste creaturi lupta pentru faradelegi impotriva mortilor si cauta razbunarea impotriva celor vii. Tipetele lor supranaturale ii inebuneste pe inamicii lor. Sunt cei mai de temut dusmani ai celor vii. Cerberus este cainele iadului cu trei capete care pazeste portile lumii de dincolo. Oricine incearca sa se furiseze pe langa el va fi devorat in mod brutal sau mai rau. Nimeni nu a rapus inca aceasta fiara.

Puterile divine

Patru puteri divine iva sunt disponibile daca alegieti sa venerati acest zeu:

  1. Comoara lumii de dincolo: Vei primi 500 de monede de argint
  2. Întoarcerea din Infern: o parte din unitatile distruse in lupta vor fi reanimate in orasul de origine
  3. Coiful invizibilitatii: trupele tale vor fi invizibile in prima parte 10% a calatoriei lor
  4. Epidemie: Reduce productia de resurse a unui oras inamic la 50% timp de 3 ore

Noul sistem de farmare

Asediul satelor de tarani

Numarul satelor de tarani pe care un jucator le poate detine depinde de numarul de locuri ocupat in ferma de trupele orasului. La inceputul jocului vei avea doar un sat de tarani. Toate satele de tarani cu steag rosu nu se afla sub controlul tau. Pentru a cuceri un sat de tarani, trupele care apara satul de tarani trebuie sa fie infrante. Pentru a face asta trebuie doar sa alegeti satul de tarani si sa trimiti destule trupe pentru a distruge trupele aparatoare.

Extinderea satelor de tarani

Satele de tarani pot fi extinse. Dintr-un sat de tarani extins se pot transporta cantitati mai mari de resurse.

Ridicarea resurselor

Daca un sat de tarani se afla sub controlul jucatorului acesta va genera resurse care pot fi trimise spre orasul jucatorului. Cererea de resurse se poate face atunci cand incarcatura de resurse este gata.

Jefuirea resurselor

Resursele pot fi deasemenea jefuite fara consimtamantul locuitorilor satelor de tarani. Totusi aceasta optiune va scadea dispozitia satelor de tarani. Daca dispozitia va scadea prea mult taranii se pot rascula si va trebui apoi sa distrugeti trupele rasculate pentru a reintra in posesia satului de tarani.

Cererea de trupe

Veti putea deasemenea cere trupe din satele de tarani. Cazarma la nivelul 3 este o conditie necesara pentru aceasta actiune. Totusi trebuie sa fiti atenti deoarece cererea de trupe va scadea dispozitia satelor de tarani.

Optiunile Premium

Planificatorul de atacuri

Planificatorul de atacuri este o noua unealta pe care o primesti cand activezi optiunea premium Capitan. Jucatorii pot crea multiple planuri de atac pe care le pot impartasii cu prietenii si alianta. Optiunea va ajuta in coordonarea atacurilor multiple impotriva tintelor.

Un plan de atac poate avea mai multe orase tinta. Distantele dintre orasele jucatorilor si tinte sunt calculate si aratate. Toate orasele pot ataca aceeasi tinta. Timpul sosirii si numarul trupelor sunt controlate de jucator.

Noua privire de ansamblu a Administratorului

Noua privire asupra orasului va ofera o viziune completa asupra tuturor evenimentelor care au loc in orasul dumneavoastra. Trupele, nivelul constructiilor, resursele, informatiile despre punctele de cercetare sunt disponibile intr-o clipa.

Reducerea timpului de sosire a Negustorului Fenician

Prin folosirea monedelor de aur veti putea chema Negustorul Fenician imediat. Va functiona similar cu optiunea de injumatatire a timpului de constructie a cladirilor.

Reducerea timpului cercetarilor in Academie

Prin folosirea monedelor de aur veti putea injumatatii timpul necesar cercetarilor in academie. Va functiona similar cu optiunea de injumatatire a timpului de constructie a cladirilor.

Separarea vederii unitatilor

Trupele vor fi prezentate in doua moduri diferite: Recrutare si Privire de ansamblu asupra trupelor

Organizarea orasului prin "drag&drop"

Oricine activeaza administratorul poate sa isi organizeze orasele in grupuri preferate prin actiunea "drag&drop"

Prelungirea actiunii puterilor divine

Puterile divine precum Fericire pot fi prelungite pentru scurt timp cu ajutorul monedelor de aur. Prelungirea va avea efecte din ce in ce mai diminuate si va putea fi facuta de un numar limitat de ori.

Setari

Administrarea ferestrelor

Jucatorul poate controla cate ferestre sa fie afisate simultan. Daca se seteaza numarul maxim al ferestrelor "1", fereastra curenta se va inchide automat atunci cand se deschide o noua fereastra (similar cu versiunea veche)

Stocarea locala a datelor

Pentru a se incarca jocul mai repede, o parte din datele jocului vor fi incarcate pe hard-disk-ul jucatorilor. Daca doriti sa dezactivati aceasta optiune sau sa stergeti fisierele temporare generate de respectiva sesiune de internet, o puteti face acum din meniul Setari.

Construirea in Prezentarea orasului

Grepolis 2.0 ofera posibilitatea jucatorilor de a construi direct din prezentarea orasului. Daca vei da click pe micul ciocan din dreptul cladirii, se va creste nivelul cladirii. Aceasta optiune poate fi dezactivata din meniul Setari. Construirea cladirilor in curs poate fi oprita deasemenea din prezentarea orasului.

Diverse

Schimbari ale cercetarilor in Academie

Cercetarea "Cerere trupe" a fost scoasa din Academie. In versiunea 2.0 aceasta optiune va fi disponibila tuturor jucatorilor fara sa fie necesara cercetarea ei. Academia ofera "Spionajul" in locul ei. O optiune care creste viteza spionilor cu 10%.

Prezentarea orasului

Grafica de la prezentarea orasului a fost complet refacuta, facand ca orasul sa arate mai curat si mai prietenos.

In noua versiune 2.0 toate cladirile pot fi construite direct din prezentarea orasului. Pentru a construi un nivel a unei cladiri doar dati click pe simbolul ciocanului. Indicatiile despre cladiri sunt afisate sub prezentarea orasului oferind jucatorilor mai multe infomatii despre nivelul actual de dezvoltare a cladirilor.

Noi cerinte de construire a cazarmei

Cerintele pentru construirea cazarmei au fost schimbate in versiunea 2.0. Cerintele vechi au fost: Senat nivelul 4 si Ferma nivelul 4. Noile cerinte vor fi: Senat nivelul 2, Fabrica de cherestea nivelul 4, Mina de argint nivelul 1, Ferma nivelul 3.

Nou Tutorial

Noul tutorial va avea 2 parti, explicand mecanismele jocului mult mai detaliat decat inainte. Jucatorul va afla despre mecanismele de construire si satele de tarani. Tutorialul despre satele de tarani este optional.

Windows Internet Explorer 6 nu este suportat

Atentie, toate versiunile Internet Explorer 6.0 nu vor mai fi suportate. Va sugeram sa va actualizati browserul la cea mai noua versiune posibila.