Zei

De la Wiki Grepolis RO
Versiunea din 15 martie 2021 10:13, autor: Stil (discuție | contribuții)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Jump to navigation


Zeii Olimpului au jucat un rol major în viața oamenilor din Grecia Antică. Era important pentru oameni ca zeii sa fie mulțumiti, altfel furia acestora crea dezastre naprasnice, lasau creaturi inspaimantatoare sa prade pamanturile si trimiteau boli groaznice asupra populatiei.


In Grepolis exista 7 zei: Zeus, Poseidon, Hades, Hera, Atena, Artemis si Afrodita care este intalnita doar pe lumea eroilor. Fiecare zeu ofera patru puteri divine (efectul fiecareia este diferit si afecteaza atacuri in curs, productia de resurse sau chiar apararea orasului). De asemenea, vi se pun la dispozitie unitati speciale sau mitice, cate doua pentru fiecare zeu.

In templu puteti venera un zeu la alegere. Aveti posibilitatea de a alege ce zeu doriti sa venerati intr-un oras, dar tineti cont de faptul ca un oras poate venera un singur zeu. Cu cat nivelul templului este mai ridicat, cu atat productia de favoruri este mai mare. Prin construirea unei statui divine faceti pe plac zeilor si productia de resurse este marita cu 17% in plus faţă de producţia din templu. Puteti folosi favorurile obtinute prin venerarea zeilor exercitand puteri divine sau recrutand unitati mitice.

Ce zeu este potrivit orasului vostru depinde de situatia voastra, ceea ce inseamna ca este destul de utila schimbarea zeului venerat intr-un oras de-a lungul timpului, ca si alegerea de zei diferiti pentru fiecare oras. Alegeti cu grija, deoarece atunci cand schimbati un zeu cu altul pierdeti toate favorurile oferite de zeul precedent in acel moment si unitatile mitice specifice acestuia.

Puterile Divine pot fi exercitate doar asupra unor anumite lucruri (ex. o putere divina care afecteaza trupele va fi exercitata doar asupra unor trupe in miscare).Alege un Zeu
FramedZeus.png

Zeus

ZeulCerului

FramedPos.png

Poseidon

Zeul Mării

FramedAth.png

Atena

Zeița Înșelepciunii

FramedHera.png

Hera

Zeița Familiei

FramedHades.png

Hades

Zeul Infernului

FramedArtemis.png

Artemis

Zeita Vânătorii

FramedAphrodite.png

Afrodita

Zeița Iubirii

FramedAres.png

Ares

Zeul Războiului