Craciun 2013

De la Wiki Grepolis RO
Jump to navigation


Eveniment de Craciun, editia 2013

Grepolis calendar 2013.png

Cum va arata

Roata norocului.png

Perioada de desfasurare : din 1 pana in 31 Decembrie 2013

Descriere

In bradul de Craciun sunt 24 de cadouri. In fiecare zi puteti deschide un nou cadou. Dupa ce faceti click pe o zi, roata norcului oferita de Tyche apare in partea dreapta a ferestrei principale. Fiecare roata contine 6 recompense diferite si un glob. Colectati 5(cinci) globuri pentru a beneficia de consiliere gratuita din partea celor 5 sfetnici (Administrator, Negutator, Marea Preoteasa, Capitan, Comandant). Prin apasarea butonului din milocul rotii o puteti invarti. O recompensa va aparea in mijloc dupa o scurta animatie. Prima roatie din ziua respectiva este intotdeauna gratuita, dar daca doriti mai multe va trebui sa cheltuiti monede de aur. Recompensele pe care le puteti primi sunt alese in mod aleatoriu. Puteti apasa butonul de oprire din mijlocul rotii pentru a opri animatia. Inainte de a invarti roata inca odata, trebuie sa colectati recompensa obtinuta in urma rotatiei anterioare. Dupa ce ati invartit roata prima data, o decoratiune din bradul de Craciun se va debloca. Deblocarea decoratiunilor va va aduce distinctia "Favoritul lui Tyche".

Cum se deschide calendarul

Faceti click pe pictograma evenimentului din josul paginii principale, in partea dreapta, pentru a deschide calendarul.

Pictograma eveniment.png

Cum se incepe ziua

De indata ce deplasati cursorul mouse-ului peste imaginea ilustrata, acele de brad se vor deschide peste tot, fiecare dintre ele continand un numar intre 1 si 24. Daca faceti click pe un ac, roata norocului din acea zi se va deschide in partea dreapta, langa brad. Pentru a deschide o anume zi, este necesar ca ziua respectiva sa fie atinsa.

Ziua curenta : Acul corespunzator zilei curente este colorat auriu.

Ziua curenta.png

Zile trecute : Acele din zilele trecute care contin cel putin o recompensa sunt colorate in albastru.

Zile trecute cu recompensa.png

Depozitarea recompenselor : Nu este obligatoriu sa acceptati o recompensa de indata ce ati primit-o. O puteti "depozita" in roata pana la sfarsitul evenimentului.

Recompense depozitate.png

Zilele viitoare : Nu puteti face click pe acele corespunzatoare unor zile viitoare, ele sunt transparente.

Decoratiuni : De indata ce ati invartit roata norocului pentru prima oara intr-o zi, o noua (si specifica zilei respective) decoratiune va fi adaugata in bradul de Craciun. Globuri : In ecranul calendarului este prezent, de asemenea, si afisajul globurilor, care arata cat mai aveti pana deblocati Sfetnicii.

Globuri.png

Cum se colecteaza o recompensa

Initial, exista un singur buton "Invarte" in mijlocul rotii daca beneficiati de o rotatie gratuita. Apasarea acestui buton va declansa o rotire grafica evidenta deasupra tuturor recompenselor disponibile(cu exceptia celor colectate deja). Butonul "rotiti" se va schimba in butonul "Stop" in timpul animatiei. Apasand acest buton va opri rotatia mai devreme.

De indata ce animatia se opreste, butonul din mijloc se va estompa si recompensa aleasa ii ia locul in mijloc. Puteti face click pe recompensa pentru a o depozita in Inventar, a o folosi pe orasul selectat sau sa o distrugeti. De asemenea, o puteti lasa in brad pe toata durata evenimentului si sa o colectati mai tarziu. Daca ati colectat recompensa, butonul "Invarte" va aparea din nou, dar de aceasta data ca si "Rotatie Premium". Colectand cea de a sasea recompensa nu va afisa animatia. Doar va face ca ultima recompensa (a sasea) sa se mute in mijloc instantaneu. Daca ati colectat toate cele 6 (sase) recompense valabile intr-o zi, nu mai puteti invarti roata.

Colectarea globurilor

O recompensa pe zi va aduce, de asemenea, un glob. Daca ati colectat recompensa respectiva, veti primi de asemenea globul in ecranul calendarului, care intr-un final va debloca cei 5 (cinci) Sfetnici gratuit pentru 7 (sapte) zile.

Din momentul in care ati deblocat Sfetnicii, globurile nu vor mai fi afisate nicaieri. De asemenea, Sfetnicii se vor colora in momentul deblocarii, nu vor mai fi gri.

Costuri pentru rotatii suplimentare

Prima rotatie a zilei curente este intotdeauna gratuita. Rotatiile suplimentare va vor costa monede de aur. Daca ati ratat rotatia unei zile precedente, prima rotatie a zilei respective va va costa, de asemenea, 50 de monede de aur.

Rotatie Monede de aur
2 50
3 100
4 150
5 200
6 250

Lista cu noile recompense

Odata cu organizarea acestui eveniment de Craciun am implementat cateva recompense noi in joc. Acestea sunt efecte pe care le-ati vazut deja in evenimentul de Halloween dar in Roata Norocului a lui Tyche aceste noi recompense au durata de efect extra. Recompensele au diferite niveluri, indicate de un numar roman scris deasupra pictogramei respective. Fiecare nivel creste durata efectului cu o saptamana.

Recompensa Efect Durata
Recrutare accelerata Scade durata de recrutare a unitatilor (terestre si maritime) din orasul selectat cu 20% 1 saptamana* nivel
Aparare Troiana Creste valoarea de aparare a orasului selectat cu 5% 1 saptamana* nivel
Atac imbunatatit Creste valoarea de atac a orasului selectat cu 10% 1 saptamana* nivel
Lemn plus Creste productia de lemn din orasul selectat cu 20% 1 saptamana* nivel
Piatra plus Creste productia de piatra din orasul selectat cu 20% 1 saptamana* nivel
Argint plus Creste productia de argint din orasul selectat cu 20% 1 saptamana* nivel
Cultura plus Reduce costurile pentru Festivalul Orasului cu 20% 1 saptamana* nivel

Numaratoarea inversa

Acest eveniment este disponibil pentru o perioada limitata de timp, in perioada 01 - 31 Decembrie 2013. Timpul ramas este intotdeauna vizibil, afisat ca si numaratoare inversa in partea superioara a ecranului, in coltul din stanga al ferestrei evenimentului numarand zilele, orele, minutele si secundele. Cand timpul a expirat, fereastra nu va mai putea fi deschisa. Nu uitati faptul ca trebuie sa colectati toate recompensele ramase pe care le-ati stocat in brad inainte de expirarea termenului. Dupa aceasta perioada nu le mai puteti colecta.

Aplicatia mobila

Este pentru prima oara cand un eveniment este disponibil si pe aplicatiile mobile. Incercati-l, deoarece veti putea invarti roata norocului cu o simpla atingere a ecranului.

Aplicatia mobila.png