Olimp

De la Wiki Grepolis RO
Jump to navigation
OlympusWikiBanner.png


Obiectivul final al lumii

Pe lumile cu Olimp, obiectivul dvs. principal este să cuceriți și să țineți Olimpul pentru o perioadă de timp predefinită, bazată pe setările lumii de joc, după ce a apărut. Dacă reușești să câștigi lumea, alianța ta va fi răsplătită cu artefactul din lână de aur, care scade cu 10% costurile recrutării de eroi.

Rezumat Olimp

În acest mod de joc, dimensiunea lumii este restrânsă, dar toate insulele sunt deschise pentru colonizare, ceea ce vă permite să vă extindeți.

A captura Olimpul este o provocare majoră, dar tu și alianța ta puteți folosi ajutorul unor temple mici și mari în încercarea dvs. de a cuceri Olimpul.

Aceste temple acordă puteri divine oricui le deține. Tu și alianța ta vă puteți planifica și decide ce temple și puteri să vizați pentru a vă atinge scopul.

În plus, modul de joc, Olimp, este împărțit în 4 etape diferite, etapa anterioară templului, temple mici, temple mari și Olimp. Ne vom dedica în continuare fiecărei etape într-o postare separată, dar să vorbim mai întâi despre templele și etapa anterioară templului.

Temple

TemplesWiki.png

Mai jos este un scurt rezumat al unor reguli de bază referitoare la temple:

 • Templele încep ca orașe neutre.
 • Toate templele sunt ocupate cu unități defensive neutre.
 • Alianțele pot cuceri aceste temple ca și cum ar fi orașe normale.
 • Jucătorii care nu sunt într-o alianță nu pot cuceri un templu.
 • Templele au puteri divine care sunt acordate titularului său (toți jucătorii alianței).
 • Alianțele pot deține doar un număr limitat de temple.
 • Fiecărui templu îi este atribuit un zeu și puteți susține templul cu unitățile mitice ale acelui zeu.
 • După ce un templu este capturat, un scut este aruncat asupra templului timp de 24 de ore, protejându-l de orice atac în timpul respectiv.
 • Templele nu pot fi spionate.
 • Templele nu au resurse care pot fi jefuite.
 • Nu puteți arunca vrăji pe temple.
 • Toate unitățile staționate în temple sunt vizibile oricând celorlalți jucători.
 • Odată capturate, templele nu pot fi abandonate.

Etapele Lumii cu Olimp

După cum am menționat anterior, lumile cu Olimp sunt separate în 4 etape. Mai jos, veți găsi explicații pentru fiecare etapă. Fiecare etapă a unei lumi are o durată diferită în funcție de setările lumii. Mai jos puteți găsi un exemplu de setări ale lumii și impactul pe care îl are asupra duratei:

Etapa Templelor Mici:
Viteza lumii Templele mici, data de începere (zile de la începutul lumii)
Încet Regular Rapidă
1 60 45 30
2 51 38 25
3 42 31 21
4 33 24 16
Etapa Templelor Mari:
Viteza lumii Templele mari, data de începere (zile de la începutul lumii)
Încet Regular Rapidă
1 210 170 130
2 178 144 110
3 147 119 91
4 115 93 71
Etapa Olimp:
Viteza lumii Olimpul, data de începere (zile de la începutul lumii) *
Încet Regular Rapidă
1 40 35 30
2 34 29 25
3 28 24 21
4 22 19 16


*Această etapă, Olimp, este declanșată fie când sunt capturate toate cele 6 temple mari, fie după valoarea din tabelul de mai sus, oricare dintre acestea este prima.

Etapa Pre-Temple

Aceasta este prima etapă a unei lumi cu Olimp și este în general aceeași cu orice început regulat al unei lumii. Principalele excepții și schimbări pentru aceste lumi sunt următoarele:

 • Templele mici sunt deja împrăștiate pe hartă.
 • Puteți vedea templele mici, dar nu le puteți ataca, sprijini sau cuceri în această etapă.
 • Vă puteți extinde în orice insulă din lume (nu se vor debloca alte insule).

Pentru a profita cu adevărat de stadiul Pre-temple, alianțele ar trebui să utilizeze timpul pentru a stabili un punct de sprijin apropiat de templele pe care doresc să le cucerească.

Etapa Micul Templu

În etapa Micul Templu, toate templele mici împrăștiate în întreaga lume se vor debloca, permițându-ți ție și alianței tale să înceapă vânătoarea pentru Olimp. Numărul total de temple mici disponibile într-o lume depinde de setările acelei lumi. Fiecare alianță poate deține doar 5 temple mici simultan, de aceea este important să vă asigurați că alegeți cu înțelepciune atunci când luați în considerare ce temple să cuceriți. Asigurați-vă că bonusul pe care îl oferă, precum și locația strategică se potrivesc ambelor planuri ale alianței dvs. Bonusul templului este, de asemenea, distribuit aleatoriu în întreaga lume. Atunci când alianța ta cucerește un templu mic, toți membrii alianței primesc bonusul pe care îl oferă, în toate orașele lor.

În sfârșit, unele temple mici acționează și ca portaluri. Aceste portaluri sunt utilizate ca o ușă către Olimp mai târziu în lume și permit alianțelor să ajungă la Olimp chiar dacă nu este aproape de baza lor de origine. Pentru o descriere mai detaliată a portalului, consultați secțiunea Templu Portal.

Etapa Marele Templu

La începutul acestei etape, vor lua naștere șase temple, câte unul pentru fiecare zeu. Aceste temple vor apărea întotdeauna în punctul intermediar dintre centrul lumii și ultima insulă disponibilă la margine și sunt distribuite într-un mod echidistant. Acest lucru asigură că templele mari vor rămâne accesibile pentru toate alianțele din respectiva lume. Locația exactă poate varia în funcție de alți factori. Fiecare alianță poate deține doar 2 temple mari, la fel ca și templele mici, este important să alegeți cu înțelepciune. Etapa marele templu are două condiții de sfârșit posibile. În primul rând, se poate încheia atunci când toate cele 6 temple mari sunt capturate, însoțită și de începutul Olimpului. A doua posibilitate este dacă etapele marelui templu ating o durată prestabilită.

Etapa Olimp

OlympusInSeaWiki.png

Pentru a câștiga lumea, tu și alianța ta trebuie să cuceriți și să țineți Olimpul o perioadă de timp determinată de setările lumii. Olimpul va lua naște la 72 de ore de la cucerirea tuturor templelor mari sau la 72 de ore de la îndeplinirea duratei maxime a etapei marele templu pentru respectiva lume. (verificați acest tabel pentru durată).Olimpul poate apărea la întâmplare oriunde în limitele hărții și, odată apărut, acesta va rămâne în acel loc maxim 25 de zile (depinde de setările lumii). După această perioadă, Olimpul se va teleporta către un nou loc aleatoriu de pe hartă. Atunci când Olimpul schimbă locația, toate unitățile staționate în Olimp se vor teleporta în orașele lor de origine, iar zeii vor repopula Olimpul cu o armată nouă de unități neutre.

După ce Olimpul a fost cucerit de către o alianță, nu poate fi atacat de o altă alianță timp de 24 de ore. Alianța care deține Olimpul va trebui să-și trimită propriile unități pentru a sprijini Olimpul împotriva altor alianțe și să îl mențină atât timp cât poate. După cum veți observa, pentru a câștiga o lume Olimp, alianța dvs. trebuie să mențină pentru o perioada de timp predeterminat de setările din lumea respectivă. De exemplu, dacă pe respectiva lume Olimpul se mută la fiecare 11 zile, alianța ta ar putea să o cucerească în ziua a 5-a și să îl mențină timp de 6 zile. Când Olimpul se va muta, timpul de reținere al alianței dvs. va rămâne la 6 zile până când îl veți cuceri din nou. Pe scurt, pentru a câștiga o lume, alianța dvs.va trebui să cucerească și să țină Olimpul de mai multe ori în timp ce sare din loc în loc pe hartă.

După ce ați cucerit Olimpul, susținerea acestuia este integrală pentru succesul dvs. continuu, cu toate acestea, toate unitățile staționate în Olimp suferă mânia zeilor sub forma Blestemului Olimpului. Pentru detalii complete despre blestem, consultați secțiunea dedicată, mai târziu, în acest articol.

Sfârșitul lumii

Când o alianță este declarată câștigătoare, lumea intră în timp de pace. Timpul de pace durează 14 zile și lumea este apoi închisă.

Blestemul Olimpului

Cucerirea Olimpului te apropie de zei, dar ca simpli muritori, trupele tale staționate în Olimp încep să sufere de un blestem teribil. Zeii te testează!

Temple UI olympus curse.png

Blestemul Olimpului este puterea care afectează toate unitățile aflate în prezent în Olimp, după ce o alianță îl cucerește cu succes. Blestemul ucide periodic 5% din toate unitățile de apărare din zidurile Olimpului. Acest lucru adaugă un nivel suplimentar de provocări pentru alianțele care dețin Olimpul și face ca condiția de câștig a lumii să fie mai grea. Pentru a ține Olimpul, nu va trebui doar să țineți piept atacurilor de la dușmani, dar, de asemenea, va trebui să susțineți continuu Olimpul cu noi unități navale și de apărare terestră, pentru a vă asigura că progresul dvs. nu va fi șters de zeii înșiși!

Templele Portal

Templele portal sunt un tip special de templu mic. Deoarece Olimpul își schimbă periodic poziția, aceste portale oferă alianței o modalitate de a ajunge la Olimp, chiar dacă nu este aproape de ele. Acest lucru face ca templele portal să fie o resursă strategică, de neprețuit, în etapa Olimp, și ar putea face cu adevărat diferența între a câștiga sau a pierde o lume!

Pentru a trimite un atac sau un sprijin printr-un templu portal către Olimp, trebuie doar să interacționezi cu templul de pe hartă sau prin intermediul prezentării de ansamblu a alianței. Faceți clic pe una dintre cele două pictograme pentru a vă trimite comanda prin portal.

Ring menu tw attack portal.png
Ring menu tw support portal.png
Atac prin portal Suport prin portal

Numărul templelor portal disponibile pe lume depinde de setările lumii, la fel ca numărul de temple mici. Templele portal nu oferă un beneficiu direct, așa cum fac celelalte temple, până când lumea nu ajunge la stadiul Olimp. Odată ce Olimpul se naște, aceste temple acționează ca o poartă directă către Olimp. Când controlați unul dintre aceste temple, orice membru al alianței dvs. este capabil să trimită atacuri sau sprijin către Olimp printr-un portal special. Timpul total de călătorie către Olimp este calculat în funcție de timpul de călătorie din orașul dvs. către templul portal, plus o anumită cantitate de ore din timpul de teleportare a portalului.

Notă: Este important să rețineți că portalurile funcționează doar într-o singură direcție, în direcția Olimpului. Trupele trimise la Olimp printr-un portal NU se vor întoarce printr-un portal, vor face drum lung spre casă și vor călători întreaga distanță de la Olimp la orașele lor de origine.

Pacea de sărbători

În perioadele de vacanță, pacea este activat pentru a permite jucătorilor să ia o pauză de la joc. Acest timp de pace diferă față de timpul de pace care are loc după ce Olimpul a fost câștigat, pentru că întrerupe fluxul normal de joc și implementează reguli speciale pentru toate lumile.

Un mod de joc unic, vine cu un comportament unic pe timp de pace! În lumile Olimp, timpul de pace funcționează diferit față de lumile standard, cum ar fi Dominația și Minunile lumii. Mai jos veți vedea cum funcționează templele în pe timp de pace, astfel încât să știți la ce să vă așteptați în acestă perioadă.

Templele mici și mari pe timp de pace

Pe durata pacii, templele mici și mari acționează ca și cum ar fi orașe. Aceasta înseamnă că sunt supuși acelorași restricții ca și un oraș. Nu pot fi atacate atâta timp cât pacea este activî. Pentru detalii suplimentare despre modul în care funcționează pacea, consultați regulile privind pacea.

Olimpul pe timp de pace

Olimp nu este atât de simplu! Olimp-ul va dispărea în timpul în care pacea este activă, ceea ce înseamnă că nu poate fi deloc interacționat. Odată reapărut, nu va mai avea proprietar, chiar dacă ar fi avut un proprietar când a început perioada de pace. Cu toate acestea, statutul de apărare depinde de câțiva factori care se bazează pe momentul în care următorul său salt este:

 • Dacă Olimp este deținut atunci când începe pacea, toate unitățile terestre și navale de sprijin sunt returnate în orașele proprietarilor lor (similar cu atunci când Olimp sare). Odată ce timpul de pace se încheie, Olimp reapare fără proprietar și într-o locație, fără unități.
 • Dacă Olimp-ul a fost deja eliminat când începe pacea și reapare înainte de a face următorul salt, el reapare fără unități de apărare.
 • Dacă Olimp-ul nu a fost curățat până la începerea păcii și reapare înainte de a face saltul, atunci reapare cu aceleași unități pe care le avea înainte de pace.


Pe durata păcii, deoarece proprietatea asupra Olimpului este eliminată, Blestemul Olimpului nu continuă să aibă impact asupra alianței care îl deținea înainte de începerea păcii. Păstrarea Olimpului pe durata păcii, nu se adaugă la alianțele ca timp acumulate, deoarece proprietatea este eliminată atâta timp cât acesta este . Dacă Olimpul urmează să apară pentru prima dată în timp ce timpul de pace este activ, atunci va apărea automat in moentul in care pacea se incheie.

Recompense

A captura Olimpul este un obiectiv important, așa că, desigur, există câteva recompense disponibile pentru cei care arată dăruirea și hotărârea până la sfârșit. Mai jos puteți vedea recompensele unice disponibile pentru câștigarea și participarea la o lume Olimp.

Artefact

Pentru câștigarea unei asemena lumi, toți membrii alianței câștigătoare vor fi răsplătiți cu Lâna de Aur. Acest artefact magnific oferă proprietarului o reducere permanentă de 10% la costurile de recrutare pentru eroi.

GoldenFleece.png

Toți câștigătorii vor primi, desigur, și un certificat pentru a celebra câștigul lor, precum și imortalizarea lor în Sala de Onoare Grepolis.

Medalii

Olimpul

Campionii Olimpului
Awards temple hunt win world before relocation.png
Câștigată de alianța care deține Olimpul și câștigă lumea.
Poate fi dobândita doar dacă lumea este câștigată înainte ca Olimpul să sară pentru a treia oară.
Binecuvântarea Olimpului
Awards temple hunt win world.png
Câștigată de alianța care deține Olimpul și câștigă lumea.
Aproape de zei
Awards temple hunt conquer olympus.png
Câștigată de orice alianță care cucerește Olimpul.

Templele Mari

Urmașii lui Artemis Urmașii Atenei Urmașii lui Hades
Awards temple hunt conquer large temple artemis.png
Awards temple hunt conquer large temple athena.png
Awards temple hunt conquer large temple hades.png
A cucerit templul lui Atemis A cucerit templul Atenei A cucerit templul lui Hades
Urmașii Herei Urmașii lui Poseidon Urmașii lui Zeus
Awards temple hunt conquer large temple hera.png
Awards temple hunt conquer large temple poseidon.png
Awards temple hunt conquer large temple zeus.png
A cucerit templul Herei A cucerit templul lui Poseidon A cucerit templul lui Zeus

Trezirea zeilor

Awards temple hunt conquer all large temples.png

Toate templele mari cucerite înainte de apariția Olimpului
(acordat tuturor jucătorilor activi din lume dacă se realizează acest lucru)

Temple mici

Slujitor devotat

Awards temple hunt conquer small temples 1.png
Awards temple hunt conquer small temples 2.png
Awards temple hunt conquer small temples 3.png
Awards temple hunt conquer small temples 4.png
A cucerit 1 Templu Mic A cucerit 2 Temple Mici A cucerit 3 Temple Mici A cucerit 4 Temple Mici